KRISTIANSAND: Det var ved 3-tiden natt til fredag at hendelsen skjedde på riksvei 9, ved Strai gartneri.

– Det har vært en bilforfølgelse, bekrefter operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt, overfor fvn.no.

– Bilen stoppet ikke for kontroll, fortsetter Klausen. En sivil politipatrulje med blålys i frontruten forsøkte å stoppe bilen, men det skal ikke ha tatt lang tid før bilen kjørte inn i en husvegg.

Har du tips? Kontakt fvn.no på sms/mms/tlf 03811 eller tips@fvn.no

Spor i veien

Det er tydelige spor i veibanen like ved ulykkesstedet, som tyder fra kraftig nedbremsing eller skrens.

Ulykkesbilen, som er en Volvo, har kjørt nordover på riksvei 9 og skåret over motsatt kjørebane og inn i en husvegg om lag hundre meter nord for Bunnpris-butikkene. Før bilen traff veggen kjørte den ned et veiskilt. Skadene på bil og husveggen er omfattende.

Innsatsleder Øyvind Hægeland fra Agder politidistrikt bekrefter til fvn.no på stedet at det ikke var flere personer enn føreren i bilen.

SE OVERSIKT: Trafikkdøden på Sørlandet

LES OGSÅ: Politiets regelverk for bilforfølgelse

Spesialenheten

To ambulanser, tre politipatruljer og brannvesen ble kalt ut til ulykkesstedet. Det ble raskt igangsatt hjerte-lungeredning, men livet sto ikke til å redde.

Spesialenheten for politisaker er koblet inn i saken. Kriminalteknikere fra Agder politidistrikt og ulykkesgruppen til Statens vegvesen er ved 5-tiden ankommet ulykkesstedet.

Kriminalteknikerne stengte i morgentimene av den ene kjørebanen for å gjøre tekniske undersøkelser. Det ble satt opp markører for å vise sporene i veibanen. Markørene viser at sporene strekker seg om lag 100 meter sør for ulykesstedet.

Har du tips? Kontakt fvn.no på sms/mms/tlf 03811 eller tips@fvn.no