KRISTIANSAND: — Dette er en meget god påske for oss. Når høytiden er over har vi trolig fraktet over 50.000 passasjerer mellom Kristiansand og Hirtshals. Vi har aldri før fraktet så mange i påska, opplyser linjedirektør Odd Grønberg til fvn.no.

Linjedirektøren har nettopp hentet ut de siste tallene fra bookingkontoret. Listene viser at det så langt er booket 42.000 reisende på ruten mellom Kristiansand og Hirtshals. Den heteste dagen til nå har vært inneværende dag. I løpet av onsdagen frakter nemlig Color Line over 6000 passasjerer.

— Det er en god seilingsdag med andre ord, sier Grønberg.

Full båt

Superspeed 1 har en kapasitet på 2240 passasjerer. To seilinger i påsken har vært smekk fulle.

— Været og den sene påsken har nok ført til at mange har valgt å heller legge turen til Danmark i stedet for høyfjellet. I tillegg er nok mange forsynt med snø og vinter, mener Grønberg.

Hos konkurrenten Fjord Line er det også jubel å spore.

— Vi har booket mer enn forventet. Det kan se ut som om påskevarmen har trukket mange sørover i stedet for til fjells, sier Atle Woxholt, kommersiell sjef for Fjord Line Express.

I motsetning til Color Line ønsker ikke Woxholt å oppgi rederiets bookingtall.

Ingen tall

— Vi går ikke ut med så mye tall og bookingstatus. At konkurrenten gjør det, er deres valg. Det jeg kan si er at det er godt med passasjerer og biler. I tillegg er det hyggelig at mange dansker og tyskere reiser med oss i påska, sier Woxholt.

Han sier de heteste overfartene for Fjord Line har så langt i påska vært fredag og lørdag.

— Deretter var det noe lavere trafikk fram til i dag hvor vi har fraktet mange passasjerer. Bookingen viser også at passasjerantallet vil øke fram mot lørdag, opplyser Woxholt.