VALLE: – Det blir en tynn påske for oss. Dessverre går vi på en smell. Når vi får storm og tre uker med varmegrader hele døgnet like før påske blir det ikke bedre enn det du ser, sier daglig leder ved Brokke alpinsenter, Jan Wojtaszek.

LES OGSÅ: Slik tilbringer folk påsken

Snøen i bakken er bløt og kunstig. Utenfor traseen har natursnøen krøpet langt opp i fjellet. Rundt 100 ivrige alpinister har funnet veien til alpinanlegget langs Brokke-Suleskardvegen.

– Vi visste påsken kom sent og produserte store mengder med kunstsnø før jul. Dersom vi ikke hadde gjort det hadde vi ikke kunnet holde åpent nå, sier Wojtaszek.

Han har ristet av seg fortvilelsen og rettet blikket mot neste sesong. På senterets Facebook-side har han skrevet «Snøen er våt og det nærmer seg vår, solen skal skinne de neste 7 dagene! Sjefens anbefaling til hyttefolket er: ta med en ekstra dunk vin og nyt dagene i hytteveggen :-)»

(Les mer under bildet)

Foto: Jon Anders Skau

Wojtaszek har innsett at årets sesong kommer til å gå med underskudd.

– Påsken utgjør rundt 30 prosent av årets omsetning. Hittil i år har det gått bra, men vi kommer nok til å hente inn en halv million kroner mindre enn budsjettert på grunn av værforholdene, sier den daglige lederen.

Bakken holder han åpen så lenge det går an å kjøre på ski. Søndag var det mange innbarkede skientusiaster som benyttet en av de siste dagene med snø til å øve inn nye triks.

– Vi kjører så lenge vi kan, men det er trist og vemodig å se bakken i en slik stand. Det er en litt uverdig avslutning på en flott sesong, sier den daglige lederen.

Brokke alpinsenter er eid av de to selskapene Brokke eigendom og Kvisle eigendom. Det er planer om å bygge en ny stolheis som skal ta unna enda flere alpinister.

– Dersom den kommer på plass har jeg stor tro på at vi skal klare å ta inn det tapte, sier Wojtaszek.