KRISTIANSAND: — Jeg kan navnet på nesten alle dyrene, nesten alle dyrepasserne og vet hvor alle bor, sier gutten, som må være en av dyreparkens aller største fans. Han er blitt så kjent med alle at han nå får spesialbehandling. Det kan du se mer om på videoen.

Mor Anette Thonhagen bare ler. De to kjører fra Lillesand så ofte de kan. Henrik var livredd dyr inntil for to år siden. Frykten ble kurert i Dyreparken. Nå kan han ikke få nok av parkens mange arter.

— Vi er her bestandig. Ofte både lørdag og søndag hver helg. Vi var her begge dagene helga for to uker siden, og begge dagene i palmehelga. I påskeuka har vi vært her mandag, onsdag, skjærtorsdag, langfredag og påskeaften. Første påskedag skal vi noe annet. Andre påskedag er vi her igjen. Det blir åtte dager bare i påska, forteller mamma.

Og slik har hun tenkt å fortsette utover sommeren: – Det er så fritt her, og Henrik trives godt. Et fristed for meg som mor – og han lærer mye også. Skal vi ikke noe annet, er vi her, ler hun og sier at hun og Henrik nok har besøkt parken minst et par hundre ganger de siste to årene.

— Kom og se Griseflaks og Fyttigrisen, roper Henrik og tar oss med for å se på to miniatyrgriser. Men de vil ikke ha besøk. Derfor drar Henrik oss i retning Tropariet. Der venter dyrepasser Trygve Torkildsen som Henrik etter hvert kjenner godt. Trygve ordner besøk der få andre kommer, inn i et bakenforliggende slangerom.

Hva som der foregår, kan du se på videoen.