KRISTIANSAND: — Jeg er bare en helt vanlig fyr, sier Nando Parrado.

Vi møter Parrado en time før han skal på scenene i Kilden i Kristiansand. Han knasker peanøtter og drikker Farris, mens han forteller oss hvordan det er å være rangert som verdens beste foredragsholder.

— Jeg er egentlig ikke taler. Jeg er journalist. Hver uke produserer jeg fem tv-show, om biler og alt mulig. I tillegg skriver jeg en spalte om biler i Uruguays største avis. Biler er min lidenskap, forteller Parrado, som har jobbet med journalistikk i 30 år.

Ifølge ham selv, har han vært rangert som verdens beste foredragsholder i fire-fem år. Hvert år får han 250 invitasjoner til ulike konferansen rundt om i verden. I år har han bare svart ja på 12 av henvendelsene.

I kveld er han i Kristiansand, i regi av KIF Hånballklubb og Våg Vipers.

Ekstrem historie

62-åringen har reist verden rundt med sin helt spesielle, ekstreme historie. 13. oktober 1972 var han passasjer i et fly som styrtet i Andesfjellene.

Hjelpen kom ikke før etter 72 dager. Av de 45 passasjerer overlevde 16. Passasjerene måtte blant annet spise menneskekjøtt for å overleve.

— Jeg er ikke så opptatt av det med menneskekjøtt. Det var mye vanskeligere å finne vann i såpass stor høyde. Hvert menneske trenger jo rundt fem liter vann hver dag, sier Parrado.

- Hvordan har flystyrten preget livet ditt?

— Det er bare en liten bit av livet, kanskje fem prosent.

- Har ulykken gjort noe med deg?

— Jeg vet ikke. Jeg ønsker å nyte livet, ta meg av familien og hundene mine, smiler han. Så entrer han scenen på Kilden:

— Har du problemer, er rammet emosjonelle kriser, vil du kanskje ha nytte av denne kvelden, sier han, før han forteller sin utrolige historie til et oppmerksomt publikum.

Les mer om foredraget og Fædrelandsvennens møte Nando Parrado på nett senere i kveld og i torsdagens papiravis!