OSLO : — Kaptein Sabeltann nærmer seg 25 år, og vi er på offensiven. Med dette showet vil vi ut å møte publikum på vinterhalvåret, for å varme opp til den storslåtte forestillingen vi skal ha i Kristiansand dyrepark neste sommer – Kaptein Sabeltann og grusomme Gabriels skatt , sier Terje Formoe til Fædrelandsvennen på telefon fra hovedstaden.

I dag legges billettene ut for den nye oppsetning av Kaptein Sabeltann, som går av stabelen på Chat Noir i Oslo fra 17. januar - 02. februar neste år.

— Dette er spesielt, fordi Chat Noir er en av landets mest kjente scener, og den fyller 100 år i år. I sangen heter det at Kaptein Sabeltann har tatt det rolig i de siste 100 år, så til neste år skal det bli bråk og spetakkel, lover Formoe om det nye showet.

Hitparade

Han skal selv spille kapteinen, og beskriver det nye musikkonseptet slik:

— Det blir et musikkshow, hvor sangene står sterkt i fokus. Det blir kjente hits gjennom 23 år, samt nye sanger, som snart slippes på CD, sier han, og fortsetter:

— Vi gleder oss veldig, og vi har fått med oss masse flinke folk. Bjørn Sæther skal ha regi, og så har jeg fått med Janne (Formoe, jour. anm.) og Siw Anita Andersen, blant mange andre. Vi gleder oss alle veldig til dette, sier han.

Spente

Foreløpig er det satt opp 15 forestillinger, med muligheten for ekstraforestillinger.

— Vi er spente på salget. Men jeg er optimistisk, og tror det skal gå bra. Vi har gjort ting i Oslo før, og dette appellerer til hele Østlandsområdet, sier Formoe.

Terje Formoe er selv produsent, og har ansvaret for hele produksjonen. Dette er første gang det settes opp et slikt konsept, med en rekke forestillinger, utenfor Dyreparken i Kristiansand. Tidligere har Formoe gjort ulike stunts og hatt små opptredener som Kaptein Sabeltann rundt om i landet.

Han gjorde sin siste daværende opptreden som Kaptein Sabeltann i 1999, men gjorde så comeback i 2010, så selve rollefiguren er ikke glemt.

— Han ligger bak der i underbevisstheten hele tida, sier Formoe.