FLEKKEFJORD: De mange brannene helt vest i Vest-Agder og øst i Rogaland skapte i flere dager hodebry for brannmannskapene for et par uker siden. Observasjoner tyder på at brannene var påsatt.

Samarbeider med naboene

– Vi samarbeider med Sokndal og Lund, samt at vi har andre spor. Det var nokså mange branner samtidig i Flekkefjord, som så fortsatte i Sokndal og Lund. Vi må se om de har sammenheng, sier politistasjonssjef i Flekkefjord, Asbjørn Skåland, til fvn.no.

Fellesnevneren for alle brannene er at de har startet langs forskjellige veier og at det ved flere anledninger ikke har vært snakk om områder på få kvadratmeter som har stått i brann.

Siktet for skadeverk

En mann i 50-årene ble fredag 14. mai varetektsfengslet i fire uker siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 291 — skadeverk. Etter en knapp uke i varetekt har politiet nå valgt å sjekke mannen ut av saken, melder Agder.

– Det var nødvendig å fengsle ham. Han ble løslatt etter en del etterforskning og vitnebeskrivelser. Det var telefonanalyse som gjorde utslaget, sier Skåland.

Sjekket ut av saken

Politiet har nå sjekket mann ut av saken. Han skal ha vært til stede i nærheten av flere branner i Flekkefjord-området.

– Han hadde vært ved alle brannene, sier Skåland. Vitneobservasjoner av mannen skal dessuten ha vært med å sjekke mannen ut av saken.

– Stor belastning

Advokat Per Øyvind Andersen har forsvart mannen i 50-årene etter at han ble siktelse. Han betegner som varetektsfengslingen som en stor belastning.

– Det er klart at det er en stor belastning og at han er glad for å bli løslatt. Han har hele tiden fastholdt at han var uskyldig, forteller Andersen.

Varetektsfengslingen ble påkjært til lagmannsretten, men kjæremålet var ikke blitt behandlet da politiet besluttet å løslate mannen. Det er advokaten glad for.

– Det viktigste er at han nå er løslatt og at det er satt en stopper for tvangsinngrepet, sier Andersen.