LARVIK: Politiet i Vestfold fikk i går analyseresultatene.

— Prøvene viser at den 27 år gamle siktede i saken 1,2 micomol metamfetamin i blodet. Det er en relativt liten påvirkningsgrad, men han har vært ruset, opplyser politiinspektør Magnar Pedersen ved Vestfold politidistrikt til Fædrelandsvennen. - Vi skal nå be Folkehelseinstituttet om en sakkyndig uttalelse av selve påvirkningsgraden, forteller Pedersen.

Blodprøvene stemmer lite overens med det den siktede selv har sagt til politiet. Han har forklart politiet at han hadde ruset seg både på piller, alkohol og narkotika før han startet den ville kjøreturen mot Sørlandet. 27-åringen har også forklart at han kjørte mellom 200 og 220 kilometer i timen før ulykken inntraff, en hastighet importøren av bilen sier at kjøretøyet ikke kan oppnå.

Nye vitner

  • Politiet har foretatt en rekke nye avhør i saken av vitner, blant andre av noen som arbeidet på en bomstasjon mellom Grimstad og Kristiansand. Disse observerte den siktede da han kom kjørende mot Kristiansand etter ulykken, og forklaringene viser at 27-åringen kjørte oppsiktsvekkende fort, opplyser politiinspektør Pedersen.

Han sier at politiet venter på rapporter fra Kripos og Statens vegvesen. - Vi er fortsatt i en innsamlingsfase rent etterforskningsmessig.

KJØRTE UT: Gjerningsmannen kjørte inn i en snøfonn i Kristiansand og ble pågrepet, etter å ha kjørt ned politimannen. Foto: Vegard Nekstad Foto: Vegard Nekstad

Forlenget varetekt

Den siktede 27-åringen ble før påske varetektsfengslet i fire nye uker. Han skal til avhør hos politiet fredag. Politiet gjennomførte et kort avhør av siktede like før han ble fremstilt for varetektsfengsling 5. mars, og har siden ikke blitt avhørt. Hans forsvarer Tor Bache-Wiig skal også være med på avhøret fredag.

Parallelt med politiets etterforskning arbeider Spesialenheten for politisaker. — Vi venter på de samme rapporter som politiet. Samtidig har vi kontakt med vegvesenets ulykkeskommisjon. Siden dette også er en arbeidsulykke er Arbeidstilsynet trukket inn i saken, og tilsynet skal ha saken til uttalelse når alle dokumentene i saken er klare, sier advokat Einar Drægebø i Spesialenheten til Fædrelandsvennen. Drægebø håper at enheten har klar sin avgjørelse i saken før sommeren.

Politiførstebetjent Børge Ivarsen ble onsdag 3. mars klokka 03.33 påkjørte og drept ved Vik i Grimstad.

Sammen med en kollega var Ivarsen kommet til Grimstadporten for om mulig å stoppe en bilfører som kjørte langs E18 og som stakk fra politiet i Arendal.

Bilføreren stakk fra åstedet, og ble senere pågrepet i Kristiansand.

En 27-åring er siktet for uaktsomt drap. Han har erkjent straffskyld.