FLEKKEFJORD: — Vi har akkurat fått melding om at føreren av personbilen har omkommet, sier operasjonsleder Øystein Vellesven ved Agder-politiet, til fvn.no.

Politiet har ikke klart å identifisere den omkomne mannen. Bilen skal være hjemmehørende i Rogaland.

— Vitner har fortalt at føreren av personbilen kjørte forbi en trailer før han kolliderte med en annen trailer som kom imot, sier lensmann Asbjørn Skåland i Flekkefjord, til aftenbladet.no.

Den omkomne skal ha sittet fast i bilvraket etter kollisjonen. Han skal ha vært alene i bilen. Føreren av vogntoget skal ha sluppet fra ulykken uten store fysiske skader.

Førstemann til ulykkesstedet

Rolf Johannessen var førstemann til ulykkesstedet.

— Da jeg kom dit så jeg lastebilsjåføren komme ut av førerhuset. Han var blodig og virket forslått, sier øyenvitnet.

Sammen gikk de bort for å se til mannen i personbilen.

— Vi så med en gang at han var omkommet, forteller Johannessen.

E39 stengt

Ulykken skjedde på en ulykkesbelastet strekning mellom Eie og Rekevik nordvest for Flekkefjord. Det er skilta omkjøring via riksvei 42. — Vi har åpnet for ferdsel i et felt, men dette vil bli stengt igjen når vi skal ta opp traileren, forteller operasjonsleder Kåre Grønning, ved Agder politidistrikt. Han forteller at de har fjernet personbilen og at kriminalteknikere har vært på stedet og fått samlet det de trenger.

Vegtrafikksentralen opplyser ved 22.25-tiden at det arbeides med å fjerne trekkvognen. Det skal imidlertid ha ført til en del problemer.

Vogntoget begynte å brenne

Også ambulanser fra Flekkefjord og Lyngdal ble sendt til ulykkesstedet. Ifølge brannvakta ved Flekkefjord brannvesen rykket de ut med redningsbil og to brannbiler.

Etter kollisjonen skal det ha begynt å brenne i vogntoget og skogen ved ulykkesstedet, men brannvesenet skal nå ha kontroll over flammene.