KRISTIANSAND: — De unge guttene har brutt en barriere, og skader nå seg selv ved å kjøre ut av veien. Det var ren flaks at det gikk så godt denne gangen, sier lensmann Sigurd Langeid etter at de tre unge guttene havnet utfor veien før for Bykle sent fredag kveld.

En 14 år gammel gutt fra Kristiansand, som har rømt et ukjent antall ganger fra barnevernsinstitusjonen han er plassert på i Arendal, stjal i personbil i Arendal fredag. Sammen med to 15-åringer kjørte de i retning Setesdal. I Vennesla stjal de diesel før de fortsatte ferden. Like sør for Bykle gikk det galt.

Store materielle skader

  • De skar ut av veien i en skarp sving, og en 15 år gammel gutt fra Kristiansand, som satt i baksetet ble skadet i ryggen, forteller lensmann Langeid. Bilen ble påført store materielle skader.

Like ved utforkjøringsstedet stjal de tre en Golf, og kjørte videre mot Hovden. Her brøt de seg inn i en hytte, forsynte seg av brennevin og overnattet. Neste dag vurderte guttene å ta kontakt med lege fordi den ene var så dårlig i ryggen. I mellomtiden hadde eieren av Golfen sporet opp sin egen bil som guttene hadde stjålet, og varslet politiet.

Rask pågripelse

  • Samtidig fikk politiet melding om at to av guttene var på vei inn i et parkeringshus på Hovden. Det var på et tidspunkt hvor de var mange syklister langs veien. Vi fryktet derfor for at guttene skulle stjele en ny bil og bevege seg ut i trafikken i ruset tilstand. Derfor hastet det for politiet å sørge for en pågripelse. Det skjedde klokka 12.30. Samtidig ble den ene gutten sendt til sykehus med ambulanse på grunn av ryggskaden, forteller lensmann Langeid.

Etter det Fædrelandsvennen får opplyst er gutten ikke lenger innlagt på sykehus.

14-åringen ble hentet på lensmannskontoret i Bygland av barnevernet.

I husarrest

Den andre 15-åringen ble fremstilt i tingretten i Kristiansand for halvannen måned siden. Da ba politiet om at gutten ble varetektsfengslet. Den gang ble han i stedet for varetektsfengsel sendt tilbake til barnevernsinstitusjonen i Mandal og underlagt strenge restriksjoner. Denne gangen har politiet ilagt gutten husarrest mellom klokka 20 om kvelden og klokka seks om morgenen. Husarresten skal vare ferm til 20. juni.