GRIMSTAD/BRASIL: — Det var full fyr i den ene motoren. Og røyken veltet inn i fløyet. Dette skjedde midt mellom Rio i Brasil og Salvador. Etter en kort stund fikk beskjed om å gjøre oss klare til nødlanding. Alle tok på seg redningsvestene og oksygenmaskene falt ned fra kabintaket. Det var spesielt, forteller grimstadmannen til Agderposten.no.

Det var lørdag morgen at passasjerene fikk skrekkopplevelsen om bord i flyet til TAP Airlines. Flyets opprinnelige kurs var mot Lisboa i Portugal, men det endte i stedet med nødlanding i Salvador. Om bord var det 300 passasjere, skriver avisen.

— Det gikk fort å slokke det. Da vi landet sto vel rundt 50 utrykningskjøretøyer klare. Brannbiler og ambulanser fulgte flyet frem til det sto stille. Så ble det dynket i brannhemmende væske. Deretter ble det parkert og vi kunne gå ut, sier mannen som ikke ønsker navnet sitt i avisen.

Han innrømmer at opplevelsen var av det mindre hyggelige slaget.

— Det var virkelig skummelt. Jeg må medgi det. Spesielt siden det gikk en halvtime fra brannen startet til vi landet. Man hadde litt tid å tenke da, for å si det slik. Det var mange tanker som fløy gjennom hodet på meg. Bedre ble det jo ikke av at dette var samme type fly som datt ned for Air France på samme strekning for et par år siden. Det er nesten så man blir religiøs av dette, sier grimstadmannen.

Mannen oppgir at han var den eneste nordmannen om bord. Han er nå sjekket inn på et hotell, og har fått opplyst at han først lander på Kjevik på mandag.

Fra flyselskapet TAPs hovedkontor, opplyses det at man foreløpig ikke vet årsaken til motorproblemene.