ARENDAL: Det får pårørende til å se rødt.

— Jeg synes ikke det skal være spørsmål om man skal legges inn i Arendal. Om jeg forstår dette riktig, kan vi som familie få to barneavdelinger å forholde oss til, en i Arendal og en i Kristiansand, sier mor Tove Skyttemyr til Agderposten.

Hun har en multihandikappet dattet frykter konsekvensene av kuttet i tilbudet i Arendal blir store.

— Det er klart at når man skal sende de sykeste til Kristiansand, så vil det bli mindre interessant for leger å søke seg hit, og avdelingen vil bli overflødig. Det er det som er planen fra ledelsen, sier Skyttemyr til avisen.

Les også: Stenger barneavdelingen i sommer

Avdelingsleder for barnesenteret, Kåre Danielsen, bekrefter at de sykeste barna vil bli sendt til Kristiansand, og at det blir hjemmevakt for legene etter klokken 20. Men han hevder terskel for innleggelse ikke endres og at ingen skal føle seg utrygge.

— Alle vil komme til Arendal som de pleier, og så vil vakthavende lege avgjøre om de skal bli i Arendal eller flyttes til Kristiansand. Dette er en del av strategiplanen for 2012-2014, men vil av praktiske årsaker muligens settes i verk før 2012, sier Danielsen.

Konserntillitsvalgt, Geir Noraberg, mener endringene ikke vil få store konsekvenser for pasientene.

— Det vil bli som en del andre vaktordninger på sykehuset, og det vil være barnelege tilgjengelig, sier han og mener at det ikke forringer behandlingen av barna, sier han.