KRISTIANSAND: — Hvordan var dine 18 år på Mediehøgskolen?

— Det har vært noen fantastiske år, i alle regnbuens farger. Jeg er en engasjert person som setter farger i studentene, og de gir meg farger.

— Dette må du forklare.

— Vi stråler ut en personlighet. I den ser jeg gode farger som lyser opp. Jeg er så heldig at jeg er en kreativ sjel, det er nok her disse tankene om farger kommer fra. Og selve livet. Livet gjør mer med oss enn vi klarer å forstå. Nå er jeg kanskje litt dyp.

Renhold, dekor og miljø

— Du var hele tiden renholder?

— Jeg begynte på kjøkkenet i -94. Vi var fem damer som jobbet skift, for da var det internat. Når det ble høgskole forsvant jeg. Jeg begynte å koke på et gamlehjem. Jeg trivdes ikke, og kom heldigvis tilbake til Gimlekollen og fikk full jobb med ansvar for renhold, dekor og miljø.

Passet på dem

— Du ble kalt vaske-Marit?

— Ja, og "mor". De siste årene var det flere som kalte meg det.

— Kanskje å foretrekke?

— Det er nok mer dekkende. Jeg kjeftet også på studentene. Hvis jeg hørte banning, så de rote og ikke være snille. Jeg passet på dem på godt og vondt. Det var naturlig for meg, de trengte en streng og en glad Marit.

Kontakt med mange

— Beskriv forholdet ditt til studentene.

— Det står for meg som en eventyrlig verden. De gav meg mye, og jeg er stolt av dem. Vi vandret i takt, det var aldri noen skeive ord. Selv om jeg var hissig innimellom. Jeg lever sammen med dem så lenge jeg lever på denne jord. Jeg følger med i mediebildet, og har kontakt med mange enda. Det skal det ikke bli slutt på.

Passe på seg selv

— Det ryktes om en flott avskjedstale?

— Jeg skjønner ikke helt det, jeg bare prater. Det er blandet å slutte, men samtidig godt. Jeg var litt trøtt av å jobbe, og det er deilig å bli pensjonist. Kjenne jeg får mer krefter til barnebarn. Jeg har jobbet fra jeg var 14 år og følte på det at nå er det nok. Nå har jeg en ny jobb, å passe på meg selv. Uansett vær og vind er jeg ute og trimmer. Jeg sykler minst én mil tre ganger i uka. Er ute i skog og mark. Nå har jeg også bedre tid til venner, god mat og drikke.