KRISTIANSAND: Det bekrefter medeier Bjørn Kjellby i Youth Event Marketing overfor Fædrelandsvennen.

— Det er riktig at vi fikk en bekymringsmelding i forkant. Den aktuelle personen skal ha truet medruss med å utøve vold hvis de dukket opp på russekroa. De var derfor bekymret for at han skulle delta, forteller Kjellby til Fædrelandsvennen.

Arrangøren fikk også vite at 20-åringen nylig ble straffedømt for vold og trusler.

Samtale med 20-åringen

— Dette gjorde at vi tok kontakt med vedkommende. Vi konfronterte ham med bekymringsmeldingen, sier Kjellby.

I samtale med arrangøren skal 20-åringen ha forsikret dem om at han ikke kom til å gjøre noe galt og at ingen behøvde å frykte ham. Han skal også ha argumentert med at han hadde betalt for arrangementet og at han ikke kunne utestenges.

— Vi valgte å gi ham en sjanse, men hadde også en lang samtale med ham da han møtte opp på arrangementet. Det ble også holdt et ekstra godt øye med ham under russekroa, forteller Kjellby.

Russepresident ved Tangen Videregående skole, Ivor André Murtic, ble også gjort kjent med trusselsituasjonen før russekroa lørdag. Han hadde en løpende dialog med arrangøren.

— 20-åringen fikk beskjed om at han hadde én sjanse til å vise at han tilhørte et slikt arrangement. Dessuten fikk han beskjed om at vaktene kom til å følge nøye med ham den kvelden, sier Murtic.

Anmeldte søndag

Det var søndag formiddag at en 18 år gammel russejente møtte opp ved Kristiansand politistasjon og anmeldte voldtekten. Jenta hadde da blitt undersøkt ved voldtektsmottaket. 18-åringen ga en detaljert beskrivelse av gjerningsmannen.

Politiet etterlyste tirsdag ettermiddag tips fra publikum. I løpet av kvelden navnga russ 20-åringen overfor politiet. Mannen ble pågrepet på skolen han går på i 11-tiden onsdag og sitter nå i arresten.

20-åringen ble 3. oktober i år dømt til seks måneders fengsel for flere voldstilfeller, 60 dager ble gjort ubetinget. Mannen ble også i 2010 dømt til 70 timers samfunnsstraff for vold. Han er også bøtelagt to ganger for å ha forulempet politiet.

- Forferdelig trist

Arrangør Bjørn Kjellby ble informert om voldtektsanmeldelsen mandag ettermiddag. For ham kom beskjeden som et sjokk.

— Det er forferdelig trist, og svært ubehagelig for meg som arrangør. Jeg tenker spesielt på den fornærmede i saken, sier Kjellby.

20-åringens forsvarer, advokat Trond Wåland, ønsker ikke å uttale seg i saken.

— Det er riktig at jeg representerer ham, men jeg ønsker ikke å gi noen kommentarer, sier Wåland.

Varetektsfengsles

Politioverbetjent Eva Marit Gaukstad, leder ved SO-teamet i Agder politidistrikt, sier bekymringsmeldingen i forkant av russekroa er blant opplysningene politiet vil etterforske.

— For politiet vil det være naturlig å snakke med vaktene på arrangementet, sier Gaukstad.

Den siktede 20-åringen har ikke erkjent straffskyld.

— Vi tar sikte på å avhøre ham torsdag, og ønsker å fremstille ham for varetektsfengsling fredag, sier Gaukstad.