VOKSER FREM: Flere har flyttet inn, og resten av husene begynner å ta form på det første byggefeltet på Lauvåsen Foto: Torstein en
TRIVES I NYTT HUS: Familien Rønning var en av de første familiene som flyttet inn på Lauvåsen. De stortrives i sitt nye hus, og ser fram til å møte resten av naboene i nabolaget. Her er det mamma Tine og sønnen Elias som slapper av i vinduskarmen. Foto: Torstein en
STØRRE TOMT: Tine og Johnny ønsket seg større plass med et romslig uteareal. I sitt nye hus på Lauvåsen har de i tillegg til en stor terrasse, fått boltreplass både bak og på siden av huset. Foto: Torstein en

KRISTIANSAND : — Nå er første byggefelt snart ferdig, og det kommer til å flytte inn familien kontinuerlig nå og fram mot våren, sier Kirsten Vik HSH.

Første byggefelt som utbyggerne har kalt B4, består av totalt 127 enheter, både leiligheter og frittliggende eneboliger. Det er Kruse Smith, Byggmo, HSH, Konsmo Fabrikker og Sanita Invest (Syvert Raustøl) som er utbyggerne bak den nye bydelen.

Hvor mange byggetrinn det blir på Lauvåsen er foreløpig ikke helt avklart. Ei heller når det neste byggetrinnet blir lagt ut for salg. Men utbyggerne regner med at det tilslutt skal bli rundt 1200 boenheter på Lauvåsen.

— Vi regner med at det kommer til å bli bygging her oppe over en femtenårsperiode, sier Vik i HSH.

Fornøyd med salget

VOKSER FREM: Flere har flyttet inn, og resten av husene begynner å ta form på det første byggefeltet på Lauvåsen Foto: Torstein en

De fleste eneboligene i det første byggefeltet er solgt. Det er kun seks eneboliger som fortsatt er til salgs, og Kirsten Vik sier til Fædrelandsvennen at hun er overrasket over hvor lettsolgte boligene har vært.— Det snakkes jo om hvor tøft markedet er, men vi har faktisk merket lite til disse nedgangstidene når det gjelder Lauvåsen.

Hun får støtte av eiendomsmegler Ole Kristian Kristiansen i Eiendomsmegler 1. — Vi er veldig fornøyd. Salget har gått som forventet tatt i betraktning at det er mye boliger til salgs i Kristiansand om dagen, sier han.

Kristiansen sier videre at det alltid er en utfordring å selge boliger når det skal etablerers helt nye bydeler.

— Det er vanskelig for folk å se for seg hvordan det skal bli, så når de første husene nå er på plass tipper jeg salget av neste byggetrinn vil være enklere.

Kristiansen er fornøyd med at Lauvåsen så langt ser ut til å ha appellert til alle aldersgrupper. For på de 127 boenhetene som utgjør første byggetrinn finnes et allsidig innhold av alder og kjønn.

— Det er det som er så bra med Lauvåsen, at her finner vi alt fra de veldig unge, til barnefamilier, og eldre, sier Kristiansen.

I nytt hus på Lauvåsen

Tine og Johnny Rønning er blant de aller første som har flyttet inn på Lauvåsen. 31. august i år fikk de nøkkelen til den nybygde eneboligen sin.

— Det ser nok mer kaos ut her oppe enn det egentlig er. Vi er jo på jobb, barnehage og skole hele dagen mens det arbeides her, så vi merker faktisk ikke noe særlig til bråket her, forklarer Tine.

Etter å ha bodd i et tettbebygd boligfelt på Hånes i mange år, var familien på fem på jakt etter noe nytt. Da tomtene på Lauvåsen ble lagt ut for salg i september 2011, var Tine og Johnny førstemann ute.

— Vi fikk muligheten til å velge akkurat den tomta vi ønsket, og er toppfornøyd med beliggenheten på hjørnet, sier Tine.

For fra sin 180 kvadratmeter store enebolig har familien Rønning nå både fått større tomt, mindre innsyn, og ikke minst mye bedre utsikt enn de hadde i eneboligen på Hånes.

— Når vi står i stua, kan vi faktisk se helt bort til Hamresanden, sier hun.

Og når den nye veien til Sørlandsparken blir ferdig på nyåret, vil det gå kjapt å komme seg til shopping i Sørlandsparken.