PISTOL: Denne pistolen beslagla politiet i et bolighus i Voiebyen 4. oktober. Foto: Politet
REVOLVER: Denne revolveren beslagla politiet i et bolighus i Voiebyen 4. oktober. Foto: Politiet

KRISTIANSAND: — Til sammen har vi beslaglagt nærmere 20 forskjellige våpen de siste seks ukene, de fleste i oktober. Alle er enten stjålet eller kjøpt på ulovlig måte. Ingen av våpnene er registrert, og det er særdeles foruroligende. Våpnene er beslaglagt hos personer som tilhører det kriminelle miljø. I dette miljøet, og blant dem vi har gjort beslagene hos, er bruk av grov vold en del av den kriminelle hverdag, sier overbetjent Eriksen, som er etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon.

  • 14. september ble det beslaglagt tre skarpe pistoler i Songdalen.

  • 4. oktober ble det beslaglagt tre skarpe våpen i en leilighet i Voiebyen. Beslaget bestod av en pistol, en revolver og en rifle.

  • 10. oktober fant politiet to skarpe pistoler i bilen til en mann fra Vestfold som kjørte ut av veien ved Birkenes kirke.

  • 18. oktober beslagla politiet en revolver på Grim.

  • 20. oktober ble det beslaglagt en skarp pistol i Songdalen.

  • 20. oktober fant politiet i Vågsbygd en skarp pistol med ammunisjon.

  • 23. oktober beslagla politiet en startpistol på Gimlevang.

  • 30. oktober beslagla politiet et kopivåpen i Kristiansand.

FORUROLIGENDE: - Politiet er urolig over det høye antall våpenbeslag, sier overbetjent Kjell Erik Eriksen. Foto: Hallgeir Oftedal

— I tillegg etterforsker politiet andre beslag som vi av flere hensyn ikke kan fortelle mer om akkurat nå, forteller Eriksen.Beslagene av 16 skarpe våpen består av 13 pistoler, to revolvere og en rifle.

I tillegg til det som er beslaglagt, etterforsker politiet også flere andre våpentyverier.

— I tilknytning til beslagene er flere personer varetektsfengslet, sier Eriksen.

Politiet er dessuten bekymret etter et større våpentyveri i Songdalen i midten av september.

— Det ble da stjålet seks rifler og hagler fra et sikret våpenskap i et bolighus i Rosselandsveien. Foreløpig er disse våpnene ikke funnet, opplyser overbetjent Jahn Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.