AGDER: – Det er litt tynt med snø på toppene, der vi ikke får produsert noe, men ellers er det flott nå. Løypene som er åpne er svært bra, sier driftsleder ved Hovden skisenter, Konrad Byklum. Han opplyser at 22 av 27 løyper er åpne. Best er det i hovedløypa på Breivesiden og i Mor Aase på Hovdensiden. Vestbakken skal også være svært bra.

— Men kommer det 30 cm med natursnø nå, så blir det tilnærmet perfekt, konkluderer Byklum.

Odd Tryland på Bortelid er også svært fornøyd.

— Solskinn og fem kuldegrader. Det gir supre skiforhold både i langrennsløypene og i bakken, sier han. De siste ukene har det vært satt opp skibusser fra Kristiansand, Mandal og Vennesla, blant annet. Disse har vært en så stor suksess, at det nå settes opp busser om på søndager.

Fra Brokke melder Jan Wojtaszek om tilsvarende forhold. Der hviler fortiden 60 centimeter snø i terrenget og en drøy meter i bakkene. De 25 kilometer lange løypene er klare for tur.

På Ljosland svarer Gunvor Ljosland:

– Takk, bare bra, på spørsmål om hvordan forholdene er.

– Vi produserer kunstsnø for sikkerhets skyld, mest for at forholdene skal vare ut den rekordsene påsken. I helgen er alt åpent hos oss.

Alt er åpent også i Eikerapen alpinsenter. Der minner Kenneth Abrahamsen om at barnebakken til og med er åpen lørdag kveld, fra kl. 18 til 20. Fra Tveit melder Anders Hodne at også skisenteret der innbyr til alpine utfordringer denne helgen.