Det kokte over etter at Mexicos kaster Arnold Leon to ganger på rad kastet for å treffe Canadas slagmann Rene Tosoni. Mexicanerne reagerte på det de vurderte som respektløs oppførsel fra canadiske Chris Robinson, og på baseballvis ville de straffe det ved å påføre neste slagmann smerte.

Tosoni satte lite pris på å bli truffet i brystet, og han slengte noen velvalgte ord i retning av Leon. Snart var alle spillerne på banen, og mexicanske Luis Cruz (som hadde oppfordret Leon til å kaste på Tosoni) leverte det første knyttneveslaget. Dermed var det i gang.

Publikum ble med på den dårlige oppførselen, og Canadas kastetrener Denis Boucher ble truffet i ansiktet av en flaske kastet fra tribunen. Politiet grep inn både mot spillere og tilskuere i Phoenix. Leon, Tosoni og fem andre fikk matchstraff, men ikke Cruz.

Michael Saunders (fire basegivende treff på fire forsøk) og Justin Morneau (slo inn tre poeng) førte an for Canada, som revansjerte seg for 4-14-tapet for Italia i første kamp.

Canadas seier betydde at europamester Italia var klar for mellomrunden allerede før sin kamp mot USA senere lørdag. Amerikanerne vant 6-2 og møter Canada i avgjørende kamp om den siste plassen i mellomrunden. (©NTB)