40-åringen fra Vest-Agder ble stoppet av politiet ved Lillesand lørdag 30. august i fjor. Han hadde da holdt en snitthastighet på 240 kilometer i timen over en strekning på 2,1 kilometer i 100-sonen på E 18. Sist uke måtte mannen møte i Kristiansand tingrett. Han avga da en uforbeholden tilståelse, noe som har gitt ham en viss strafferabatt.

Les også:

I dommen som nå foreligger blir 40-åringen dømt til 60 dagers fengsel. Han mister også førerkortet i 40 måneder, det vil si tre år og fire måneder.

Hadde to passasjerer

Bilen mannen kjørte var en BMW i8 som han hadde lånt for prøvekjøring. Under kjøreturen hadde 40-åringen med seg sin 18 år gamle datter og hennes venninne. Dette har hatt betydning i straffeskjerpende retning.

Retten peker også på at mannen kjørte i hastigheter langt over fartsgrensen i flere kilometer, noe som tilsier at kjøringen ikke var et «utslag av et øyeblikks fartsblindhet».

«Siktede holdt en fart på 2,4 ganger tillatt hastighet, og farten i seg selv utgjorde utvilsomt en vesentlig fare ved kjøringen, selv om det var gode kjøreforhold, bil som var bygd for fartig og lite trafikk», heter det i dommen.

Vil anke dommen

Dommen er i samsvar med påtalemyndighetens påstand. Da saken gikk for retten la mannens forsvarer, Sverre Nordmo, ned påstand om 30 dagers fengsel.

Ifølge Nordmo vil dommen bli anket.

— Vi mener at dommen er for streng og min klient ønsker å anke den, sier Nordmo til Fædrelandsvennen.