Start vil i praksis være klar for 1. divisjon neste sesong dersom klubben ikke erobrer tre poeng mot Haugesund. Årsaken er at nedrykksrivalene Lillestrøm og Stabæk spiller mot hverandre 1. oktober.

Jevnt i Kristiansand

Søndagens oppgjør blir den 12. seriekampen i Sørlandets hovedstad. Begge klubbene har vunnet fem kamper hver. Målforskjellen er 19-20 i bortelagets favør.

Start har også vært vertskap for Haugesundsklubben i to cupkamper. I 2002 avanserte hjemmelaget til fjerde runde etter at Terje Leonardsen scoret kampens eneste mål i ekstraomgangene. Fem år senere gikk FKH videre etter at Tor Erik Moen satte inn kampens eneste mål i siste spilleminutt.

Erlend Segberg under eliteseriekampen mellom Start og Haugesund i 2015. Foto: Tor Erik Schröder, NTB scanpix

Fra FKH til StartDet er bare Espen Johnsen (1999) og Rune Nilssen (2008) som har holdt nullen i seriekamper mot Haugesund på hjemmebane.

I det første oppgjøret stilte FKH med to tidligere Start-spillere — Jørgen Hammersland og Tor Åge Larsen. Kenneth Høie voktet målet til FKH, mens Bala Garba spilte spiss for Haugesundsklubben. Begge meldte senere overgang til Start.

Bala Garba scoret vinnermålet mot Haugesund i 2004. Starts forsvarsrekke i denne kampen var Glenn Andersen, Steinar Pedersen, Marius Johnsen og Lars Martin Engedal. Steinar Pedersen spilte også da gultrøyene tapte 0-2 i 2003.

Tre raske mål

Jubel i Start-leiren etter målet til Babacar Sarr mot Haugesund i 2014. Start vant 3-1. Foto: Tor Erik Schröder, NTB scanpix

Start tok sin foreløpige siste seier mot Haugesund for to år siden. I løpet av seks minutter i andre omgang scoret Babacar Sarr, Markus Berger og Gudmundur Kristjánsson for Start.

Markus Berger satte inn sitt første og eneste mål i sin debutkamp for Start mot FKH for to år siden. Foto: Tor Erik Schröder, NTB scanpix

Østerrikeren Markus Berger debuterte for Start i denne kampen etter å ha spilt for ukrainske Chornomorets Odessa. Berger spiller nå for Grödig på nivå 3 i Østerrike. Siste 10 seriekamper hjemme mot Haugesund

2000 1-2 (Terje Leonardsen)

2001 3-2 (Andreas Ottosson, Stian Ohr, Lee Robertson)