LILLESAND: - Vi har hatt folk på vakt gjennom hele natten, og vaktholdet vil fortsette utover dagen i dag. Jeg har ikke vært på branntomta nå, men jeg har ikke hørt noe om at bygget har kollapset i løpet av natten, sier Roy Mikkelsen i Kristiansandregionen Brann og Redning, torsdag morgen.

Lensmann i Lillesand, Kjetil Nygård, forteller at det vil bli gjort krimtekniske undersøkelser i løpet av dagen.

– Krimteknikeren har ikke kommet fram til stedet, men det vil bli gjort åstedsundersøkelse i løpet av dagen. Foreløpig er det altfor tidlig for oss å si noe om brannårsaken, sier Nygård til Fædrelandsvennen.

Krimtekniske undersøkelser

– Foreløpig har vi svært lite informasjon om hva som har skjedd, og vi er svært interessert i å komme i kontakt med personer som har vært i nærheten. Vi oppfordrer de til å ta kontakt med politiet, sier lensmannen.

Det var onsdag kveld at brannvesenet i Kristiansand og i Lillesand rykket ut til en bygningsbrann i Østre gate i Lillesand sentrum.

Meldingen om brannen kom klokka 21.11. Det var stor spredningsfare en periode. Brannen var i et tettbebygd område, med flere gamle trehus.

Slik så det ut på branntomta torsdag morgen. Krimteknikere vil foreta undersøkelser i løpet av dagen. Foto: Ernest Boswarva

Brannvesenet fikk etter hvert kontroll på brannen, og det var ikke lenger fare for spredning.

Klokken 21.56 meldte politiet at det var fare for at bygningen kunne kollapse. Røykdykkere ble derfor ikke sendt inn i bygget.

Holder vakt i natt

– Nå har det roet seg betraktelig her, men det er fortsatt litt brann i mønet på huset. Taket er usikkert, og vi sender ikke folk inn i bygget. Vi prøver å komme til utenfra, for å få slukket i alle hulrom hvor det kan brenne. Utover natten vil vi holde vakt ved stedet og drive etterslukking, sa vakthavende brannsjef i Kristiansandsregionen Brann og Redning, Eddie Hoel til Fædrelandsvennen.

Det er fare for at bygget raser sammen. Foto: Morten Boswarva

- Vi sikrer nå stedet så fort brannvesenet er ferdig. Bygningen vil bli undersøkt av kriminalteknikere i morgen. Det ser ikke ut til at bygningen vil kollapse, opplyste operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt litt senere.

Vet du noe om hendelsen eller har du bilder? Tips oss på nyheter@fvn.no eller telefon 03811.

Det brant i en bygning i Lillesand sentrum. Foto: Morten Boswarva
Alle nødetatene rykket ut til stedet. Foto: Morten Boswarva

Ifølge operasjonsleder Klausen begynte det å brenne i en bygning i en bakgård, og ikke i et leilighetskompleks slik brannvesenet først meldte. Det er ingen personer som bor i dette bygget.