– Vi traff mange nye mennesker. Vi fikk ikke hilst på alle, men vi fikk møtt mange uavhengig av tittel, sier Roar Lindland. Han ønsker ikke å røpe hvem han og kona Connie delte bord med under middagen. Foto: Jakke Röntynen
Her er det nygifte paret, prins Carl Philip og Sofia Hellqvist, på vei ut av Slottskyrkan i Stockholm etter vielsen lørdag. Foto: Nesvold, Jon Olav
Roar Lindland og kona Connie var ikke alene om å være sørlendinger i bryllupet. Mette-Marit var jo også der. Her sammen med kronprins Håkon idet de ankom Slottskyrkjan før vielsen. Foto: Nesvold, Jon Olav
Her er prinsesse Madeleine, Chris O'Neill og prinsesse Leonore av Sverige på vei inn i Slottskyrkjan. Bare to dager senere fødte prinsessen en liten gutt. Foto: TT NEWS AGENCY
Her ankommer kronprinsesse Victoria og prins Daniel Slottskyrkan for å ta del i lørdagens prinsebryllup. Foto: Nesvold, Jon Olav

— Det var et fantastisk flott bryllup, og de er noen fantastisk flotte mennesker. Det er vanskelig å sette ord på en sånn bryllupshelg, sier Roar Lindland til Fædrelandsvennen.

Den svenske kongen har besluttet at bruden etter vielsen skal være prinsesse av Sverige. Foto: Nesvold, Jon Olav

37-åringen fra Lyngdal har de siste årene gjort seg bemerket på racerbaner over hele Europa.Og det var gjennom motorsporten han ble kjent med prins Carl Philip i 2008. ## Nesten alene som sørlendinger

De to har blitt gode kamerater, og Lindland og kona Connie var invitert da Carl Philip giftet seg med Sofia Hellqvist.

Trolig var de to de eneste sørlendingene på gjestelisten. Med unntak av Mette-Marit, da.

— Ja, så vidt jeg vet, så var vi det. Feiringen gikk over flere dager, og vi var heldige å få så flott sommervær, med god temperatur, sier Lindland forsiktig.

Feiringen startet fredag kveld, da brudeparet inviterte gjestene på båttur i Stockholms skjærgård.

— Det var et flott opplegg, og et veldig komplett bryllup. Carl Philip og Sofia har lagt mye arbeid i dette selv. De har vært involvert i hele prosessen, og planlagt detaljer ned på det minste nivå. De har stelt i stand en fantastisk flott fest, som de satte sitt preg på, sier han.

Paret ble viet i slottskirken i Kungliga Slottet i Stockholm, etterfulgt av bryllupsmiddag.

Lindland legger ikke skjul på at feiringen var ekstraordinær.

— Ingenting kan sammenlignes. Dette var en spesiell sammenheng, og spesielle omgivelser til en slik anledning. Det var ekstra flott, sier Lindland.

Holdt tale for prinsen

Racerføreren er ikke i tvil om hva som ble helgas høydepunkt for sin egen del.

— Det var å holde tale for Carl Philip. Å holde tale er jo alltid høydepunktet, og kanskje spesielt i en sånn anledning, sier Lindland.

Prins Carl Philip og Roar Lindland kjenner hverandre gjennom motorsporten, og har kjørt for samme team. Her fra GT Sprint Cup i Göteborg i 2012. Foto: Tony Welam

Selv om Lindland er vant til å være i manesjen, innrømmer han at det var litt nerver før han tok ordet i den kongelige forsamlingen.— Det er noe av den samme følelsen som når man skal ut på startstreken i en stor arena. Men det er ikke hver dag man har en sånn forsamling i salen når man skal holde tale. Det gjorde det ekstra spennende.

- Hvordan var responsen?

— Jeg fikk gode tilbakemeldinger. Det var hyggelig, det, sier Lindland, som ikke ønsker å røpe hva som ble sagt i talen.

Fest til morgenkvisten

Sørlendingen er nøktern når han forteller om helgas kongelige feiring, men legger ikke skjul på at det var stas.

Connie og Roar Lindland var staselig antrukket i det kongelige bryllupet i Sverige i helga. Foto: Jakke Röntynen

— At bryllupet ble avrundet med en flott fest utpå natten der både Avicii og Icona Pop spilte, det var selvfølgelig med på å toppe helga, sier sørlendingen.Han bekrefter at det var god stemning til langt utpå natta både fredag og lørdag.

— Det er sånn det skal være i bryllup. Da skal det feires. Det var moro, og god stemning, sier han.

Holder kontakten

Lindland forteller at både han og kameraten Carl Philip er travle på hver sin kant.

— Han har en hektisk hverdag, og jeg har en hektisk hverdag. Men vi holder kontakten gjennom det vi gjør privat, og det vi gjør i forbindelse med motorsporten, sier Lindland.

Etter hvert som Sofia kom inn i bildet, har sørlendingen også blitt kjent med henne.

— Hun og kona mi er litt i samme båt. Begge er flinke til å følge med, og de støtter opp om idretten vi driver. Det er naturlig at de også har møttes når det har passet slik, sier han.

- Har du møtt Carl Philips familie tidligere?

— Vel, det er Carl jeg har hatt mest kontakt med. De har besøkt Carl Philip i forbindelse med racingen, og han har jo familie som støtter opp... Så, ja, vi har møttes før.