Sebastian Daland løp en god førsteetappe under ungdomsstafetten lørdag, og vekslet på tredjeplass. Foto: Ivar Haugen

Det startet bra for KOK under prestisjestunge Tiomila, som ble arrangert i Uppland nord for Stockholm fra lørdag til søndag. Etter tre etapper var KOK fortsatt godt med i løpet, men på den fjerde og femte etappen røk håpet om en plassering helt i toppen. Da ti etapper var gjennomført, endte KOK til slutt på 24. plass, litt over 41 minutter bak IFK Göteborg, som vant stafetten.

— Det startet veldig bra, og det lå til rette for en god natt. Så var vi litt uheldige på den fjerde etappen, og vi ble hekta av. Det er vanskelig å komme seg opp igjen når man blir løpende alene. Det blir omtrent det samme som å miste hovedfeltet i sykling, sier Kjell Erik Røisland, som var lagleder for KOK under stafetten.

- For dårlig

For KOKs førstelag løp Milos Nykodym, Sjur Hovi, Christian Bøen, Eirik Martens Svensen, Mats Dahlén, Johannes Pohjala, Vegard Danielsen, Daniel Hubmann, Martin Hubmann og Hans Gunnar Omdal. På forhånd hadde laget mål om å komme blant de ti beste.— Totalt var dette alt for dårlig. Det var realistisk å tro vi kunne havne mellom fem og ti. Det var ekstremt skuffende, sier Røisland.

Heller ikke Hans Gunnar Omdal, som løp siste etappe, var fornøyd etter 24.-plassen.

— Det gikk ikke helt etter planen. Det ble noen etapper som tapte litt i meste laget. Det var ingen som løp dårlig, men kanskje litt under det vi hadde håpet, forteller Omdal.

Om sin egen etappe forteller han at det ble vanskelig da han ble løpende alene.

— Jeg er skrudd sammen sånn at jeg ønsker å gjøre mitt beste uansett, men man mister litt motivasjonen til å gå helt i kjelleren når man ligger så langt bak. Jeg føler det gikk ganske greit for min egen del, sier han.

Mørket en ekstra utfordring

Med start 21.30 lørdag kveld, og målgang rundt 08.30 for KOKs lag, foregikk store deler av den populære stafetten i nattemørket. Det er med på å gjøre jobben vanskeligere for orienteringsløperne.

— For de som måtte løpe i mørket var det nok litt vanskeligere å finne fram. Man ser mye mindre med bare ei lykt, og det er enda viktigere å henge med i en pulje med mange gode løpere. Da er det lettere å holde tempoet. Det er en mye mer takknemlig oppgave å løpe alene i dagslys, forteller Omdal.

Fornøyd med ungdommene

Christian Bøen løp tredjeetappe, som også er kjent som "långa natten", for KOK. Etter hans etappe hang fortsatt KOK bra med. Foto: Ivar Haugen

Leder i KOK, Jack Bjørnsen, mener flere løp godt under stafetten, men at plasseringen til slutt ble skuffende.— Orienteringsteknisk løp de fleste bra, men det er klart at vi hadde større ambisjoner, forteller Bjørnsen.

Han er uansett fornøyd med hvordan KOKs lag gjorde det i lørdagens ungdomsstafett. Der endte det med 84. plass til andrelaget, og 93. plass til førstelaget.

— Vi er fornøyd med innsatsen hos ungdommene. Det var flere som løp for første gang, og de la ned en kjempeinnsats, forteller han.

Han vil spesielt trekke fram Sebastian Daland, som lå på tredjeplass etter den første etappen på ungdomsstafetten.

— Sebastian løp en veldig god etappe, og lå ikke langt bak teten, forteller Bjørnsen.