Etter å ha sugd opp de små flaskene med septikbil, ble de levert til Voss-fabrikken på Vatnestrøm. Foto: Viking Kristiansand
Ifølge Viking var det 500.000 småflasker inne i traileren som veltet. Foto: Viking Kristiansand
En annen trailer på samme oppdrag veltet i grøfta ved Omestad 23. august. Ifølge Viking var det på akkurat det samme stedet. Foto: Torbjørn Witzøe

– Det skjedde på samme meteren og traileren sto faktisk lent mot det samme treet. Det var ogsåsamme transportør og samme last. Dette er en polsk trailer, forteller Hans Jørgen Snemyr fra Viking Kristiansand.

Kjørte inn smal grusvei

Traileren som veltet onsdag var på vei til flaskevannprodusenten Voss Production, som holder til på Vatnestrøm industriområde.

Fabrikken står imidlertid registrert på en adresse i Omestadveien. Dette er trolig grunnen til at gps-en ledet traileren inn på veien til en avsideliggende grend et par kilometer unna fabrikken.

– Sjåføren kjørte riktig i forhold til gps-en, men veien var for smal og ga etter for traileren. Det gikk ganske sakte og sjåføren er like hel. Men det skade på bil og henger, forteller bilbergeren, som regner med å være ferdig i løpet av torsdagen.

500.000 små flasker

Etter utforkjøringen på formiddagen onsdag var Septikservice på stedet utover natta.– Det tok tolv timer å tømme den. Traileren var fylt med en halv million små flasker som skulle blåses opp på fabrikken og bli til Voss-flasker. De er på størrelse med reagensrør nå, forteller Snemyr. Han regner med at flaskene må smeltes om etter hendelsen.

– Burde ha sagt ifra

Da det samme skjedde 23. august i fjor brukte bilbergerne flere dager på å hente opp traileren. Nå var de derimot forberedt, og visste hvordan de skulle samle opp de små plastrørene.

Snemyr reagerer på at traileren kjørte samme rute som sist.

– Det tyder på at gps-punktet som tastes inn er feil. Sjåføren burde nok få opplyst om at han ikke burde kjøre inn på denne veien, spesielt fra fabrikken, mener han.

Vil gjøre tiltak

Fabrikksjef på Voss Productions, Jan Kinov, sier til Fædrelandsvennen at det fremdeles står feil adresse enkelte steder.

– Da det skjedde sist tok vi blant annet kontakt med Brønnøysundsregistrene for å endre adressen. Det skal stå riktig adresse på leverandørenes papirer. Men på noen opplysningstjenester opplyses det feil adresse fremdeles. Dette skal vi gjøre noe med på fredag, sier han.

Ønsker seg skilt

Kinov forteller at han har vært i kontakt med Statens Vegvesen for å undersøke mulighetene for å sette opp skilt til fabrikken slik at sjåførene ikke kjører inn på Omestadveien, men fortsetter til de er fremme.

– I morgen vil jeg også ta kontakt direkte med alle leverandørene. Det er veldig uheldig at dette har skjedd. Det er en belastning for sjåførene, leverandørene og oss selv. Vi risikerer produksjonsstopp når slike ting skjer, forteller han.