Slik er utsikten fra midtgangen. Foto: Thomas v.K Heimdal, boligfotograf.net
Kjøperen av eiendommen får god plass til båt(er). Foto: Thomas v.K Heimdal, boligfotograf.net
Nok en langgrunn strand, med tilhørende brygge. Foto: Thomas v.K Heimdal, boligfotograf.net
Svaberg ned mot sjøen er det også, i tilfelle kjøperen ikke liker sand. Foto: Thomas v.K Heimdal, boligfotograf.net
Huset er et gammelt skipperhus der det gammeldagse preget er bevart. Foto: Thomas v.K Heimdal, boligfotograf.net
Fra eiendommen kan den nye eieren se rett ut mot havet. Foto: Sørmegleren

— Det er fint å komme i gang med dette salget nå i påsken. Dette markedet begynner å våkne på disse tider. Folk har litt bedre tid til å lese aviser og følge med på finn, sier eiendomsmegler Hilde Thorsen Røinås hos Sørmegleren.

Det var Agderposten som først omtalte eiendommen. Røinås står som ansvarlig for salget av den 25 mål store strandperla i Homborsund. Prisantydningen er satt til 15 millioner kroner.

Eiendommen har flere egne strender. Fra denne ser man rett opp på det gamle skipperhuset. Foto: Thomas v.K Heimdal, boligfotograf.net

— Eiendommen ligger utrolig vakkert til. Den har en veldig lang strandlinje, et stort bryggeanlegg, sjøbuer og låve. Det er så mye areal her, det er veldig spesielt, mener Røinås.Det er ikke boplikt på eiendommen. Ifølge Agderposten, er det Per Vidar og Åse Røed Mæjlander-Larsen som selger eiendommen. De har brukt boligen som helårsbolig. Ifølge Agderposten har familien eid eiendommen i tre generasjoner, helt siden 1900. ## Boplikt kan heve prisen

Nå kan den bli solgt videre som fritidsbolig.

— Jeg ser for meg at eiendommen kan være interessant både for folk som med lokal tilhørighet som vil bosette seg her, og som fritidseiendom. Vi har hatt interesserte i begge kategorier. De som har tatt kontakt med tanke på fritidsbolig, har vært fra Østlandet og Rogaland, sier Røinås.

Kjøperen får kort vei til morgenbadet. Foto: Thomas v.K Heimdal, boligfotograf.net

I Grimstad er det bare boplikt i enkelte områder, for eksempel i trehusbebyggelsen i sentrum. Ifølge megleren har ikke boplikt hatt så mye å si for boligprisene i kommunen.— Denne boligen er i særklasse, så her kan det ha noe å si. Men jeg ser ikke bort fra at kjøperen blir en som vil bosette seg her, sier hun.

I flere sørlandskommuner er det nå ønsker om å oppheve boplikten. I Søgne forsvant boplikten tidligere i år.

Private visninger

Hun har ikke satt opp fellesvisning på eiendommen, men en privat visning er allerede avholdt.

— Vi har avtaler om et par nye private visninger. Dette er en høy prisklasse, så det er det ikke slik at vi blir nedringt. Men vi har hatt bra respons, mener Røinås.

- Blir værende i familien

Hun har foreløpig ikke mottatt bud, men svarer ja på spørsmål om hvorvidt hun venter bud fra noen av dem som har avtalt visning. Det er første gang Røinås selger en eiendom av denne typen.

— Jeg har solgt noen fantastiske perler i skjærgården tidligere. Men det er veldig sjelden at slike objekter som dette dukker opp. Det er rett og slett ikke så mange av dem i Grimstad. Og mange av denne typen blir værende i familien, sier megleren.

15 over ti millioner

Eiendommen i Homborsund er for tiden en av de to dyreste eiendommene som ligger til salgs på finn i Agder-fylkene.

Et bolighus i Freyasdalsveien på Lund har også prisantydning på 15 millioner kroner, mens en gård i Setesdal er lagt ut med en prisantydning på 13 millioner kroner. Til sammen 15 boliger har en prisantydning på over ti millioner kroner. De fleste av de dyre boligene er helårsboliger og nye leiligheter i Kristiansand.