Problemene startet i høst. Mandag falt litt murpuss ned igjen. Foto: Kjartan Bjelland
Mandag falt mer murpuss ned fra veggen fra Sandens, ut mot Dronningens gate. Foto: Kjartan Bjelland

— Det startet i høst, sier senterleder Svein Olav Birkeland ved Sandens til Fædrelandsvennen.

Veggen som står ut mot Dronningens gate flasser. Deler av murpusset som ble murt på da senteret åpnet for sju år siden falt ned i hlst. Mandag skjedde det igjen.

Et murerfirma brukte lift og fjernet løse deler av murpussen etter at den begynte å falle ned. Foto: Kjartan Bjelland

— Jeg må jo si det er underlig at det løsner allerede nå. Det er bare et sju år gammelt bygg. Vi leide inn et firma og fikser opp i dette selv, forteller Birkeland.

Startet i høst

Allerede i høst begynte problemene. Biter av murpussen falt ned fra bygget.

— Vi leide inn et firma som var oppe med lift og fjernet alt som var løst. Da skulle det være trygt gjennom vinteren og planen var å gjøre noe permanent til våren, forklarer han.

Men på mandag falt enda mer av murpusset ned på gangstien under.

— Vaktmesteren oppdaget det. Han sperret umiddelbart av området og tilkalte murer for å undersøke det, sier han.

Falt på mandag

Firmaet fant mer løst murpuss på veggen, som ble slått løs og fjernet. Nå skal det ifølge Birkeland være helt trygt å gå på gangstien forbi Sandens.

— Vi synes det er utrolig kjedelig at dette skjer, og vet ikke hvor mye det kommer til å koste oss. Det er alvorlig nok, selv om det bare er enkel murpuss og ingen er skadet. Til våren må vi vurdere om det skal fjernes eller utbedres på en annen måte, sier han.

Sjekkes hver dag

Ifølge senterlederen er det fuktighet og frost som gjør at murpussen faller ned.

— Nå sjekker vaktmesteren murpusset hver dag. Dette er ikke bra. Det er mange utfordringer med store bygg, og det samme gjelder med snø og is, forteller senterlederen.

For snart to år siden måttepolitiet rykke ut og sperre av et område i Markens etter at løst murpuss falt ned fra en av gårdene i byen. Et kjærestepar som hørte et høyt smell rett foran seg måtte dirigere folk bort fra stedet da bider på opp mot en halv kilo falt i bakken.