— Vi har avblåst søket midlertidig, men vi vil gjenoppta det dersom vi får høre at noen har sett jerven. Foreløpig har vi søkt i områder rundt Dyreparken, uten hell, sier veterinær Rolf-Arne Ølberg i Dyreparken.

Fredag morgen oppdaget en av dyrepasserne i parken en jerv som var på utsiden av innhegningen. Etter å ha sjekket antallet jerver i innhegningen ble det fastslått at en to år gammel jerv hadde klart å rømme fra parken.

- Ikke vant til å jakte

— Jeg vil tro den er i skogen nå. Den er ikke vant til å jakte, men den kan jo finne noen småting å spise. Ellers så er jerven i god form, og kan gå lenge uten å få problemer, sier Ølberg.

Ifølge dyreparkdirektør Per Arnstein Aamot har en marksikring i underkant av gjerdet til jervene trolig forvitret og løsnet, slik at det oppsto et hull hvor jerven kunne komme seg gjennom. Hullet ble tettet samme dag.

Åpner Nordisk Villmark

Etter at flukten fra dyreparken ble oppdaget ble området Nordisk Villmark sperret av, da parkledelsen håpet jerven ville komme tilbake hvis det ble rolig i området.

— Mest sannsynlig vil vi åpne Nordisk Villmark igjen på mandag, sier Ølberg.

Jerven som nå er ute i Kristiansands skoger er ikke vant til å jakte, men klarer seg mange dager uten mat. Foto: Tore Andre Baardsen

Den rømte jerven er en del av en flokk på fire, som består av et foreldrepar og to brødre. Jerven regnes blant Europas fem store dyr, sammen med ulv, brunbjørn, gaupe og europeisk bison. Det er det største mårdyret i Norge, og arten er rødlistet. Ølberg håper nå at observante turgåere kan hjelpe med å få jerven tilbake til parken igjen.

Vil ha tips

— Den er ganske sky av seg, og vil nok holde seg borte fra steder med mange folk. Det kan imidlertid hende at den går en plass hvor den kan bli observert, og vi er svært interesserte i å få beskjed raskt dersom noen ser den. Da kan vi gjenoppta søket, sier Ølberg.

Veterinær Rolf-Arne Ølberg kan nås på 970 59 860.