Avisen Agder hadde en fin vri på aprilspøken sin. De kunne melde at det var funnet 200 gamle to-skillingsmynter, som hadde familienavn påstemplet.

Myntene var fra 1840, og for de med samme etternavn som de opprinnelige eierne av myntene, kunne det bli gode penger om de møtte opp i banken for fotografering.

Seksdagersskole

Saken til Avisen Agder på nett tirsdag. Foto: FAKSIMILIE: AVISENAGDER.NO

— Vi oppfordrer alle som har et av de familienavnene som arkeologen har nevnt til å troppe opp på Grønnes mellom klokken ti og elleve tirsdag. Der vil de kunne se og ta bilde av sin mynt, for deretter å veksle mynten inn i 1000 kroner, sa banksjef Jan Kåre Eie i Flekkefjord Sparebank til Agder.Iveland kommune hadde en spesiell variant på aprilspøken da de slo til på sine nettsider med at det nå ble seksdagersskole.

Dette var et pilotprosjekt som fylkesmannen i Aust-Agder ville støtte med 1,6 millioner kroner.

— Det er forskningsresultatene og ikke minst hele skolesektorens ønske om en «ny giv» som er bakgrunnen for vår søknad, forteller ordfører Gro-Anita Mykjåland på nettsiden til kommunen.

Manipulerte avisside

Ifølge Nettavisen skal Liverpool og Manchester United, her fra en kamp nylig, bytte trener. Ifølge Nettavisen skal Liverpool-sjef Brendan Rodgers erstatte United-sjef David Moyes, som blir arbeidsledig. Foto: PHIL NOBLE

Nettavisenslo skikkelig til da de siterte en «sjokknyhet» fra engelske The Guardian. For Nettavisens nyttårsspøk var at Liverpool-sjef Brendan Rogders dropper rødtrøyene for å trene Manchester United fra neste sesong av. Illustrert med en manipulert forside fra den engelske avisen.Adresseaviseni Trondheim kvitterte med at Steffen Iversen gjør comeback for å hjelpe Rosenborg. Akkurat den nyheten hadde kanskje vært mer mulig enn Liverpool-saken.

Dagsavisens nyhet om at spiondømte Arne Treholt blir ny rådgiver for påtroppende Nato-sjef Jens Stoltenberg, sammen med tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland, burde ha blitt gjennomskuet av de fleste. Men det var nok noen som gikk på limpinnen.

Flere store medier gikk rett i baret da Oslo unge Høyre varslet at de ville bryte med Unge Høyres landsforbund etter vestlandsfylkenes utspill om kutt i støtten til folkehøyskolene. NTB varslet bruddet tidlig natt til første april, før de måtte slå retrett.

Frolendingenmelder på sin Facebookside at Dolly Parton kommer til Frolandsdagen 14. juni, i forbindelse med sin europaturne. For øvrig samme dagen hun skal spille i England.

Ingen spøker

I likhet med Verdens Gang har ikke Fædrelandsvennen noen 1. april-spøker. Men vi ser at flere og flere kommuner har lyst til å holde litt moro med sine innbyggere. Og Kristiansander intet unntak.

Her ville de tilby innbyggerne gratis «supergjødsel» fra kloakkrenseanlegget.

— Ingeniørvesenet og parkvesenet har forsket fram en ny type supergjødsel som et rent bonusprodukt av kloakkrensingen på Odderøya. Produktet skal få fart på Blomsterbyen Kristiansand, meldte kommunen på nett.