KRISTIANSAND: 2013 var det beste året konsernet Hansa Borg Bryggerier har hatt. Overskuddet ligger an til å bli på over 100 millioner.

— Et så stort overskudd har vi aldri før hatt, sa fabrikksjef Øystein Føreland under et møte i kommunalutvalget på tirsdag.

Også ved bryggeriet i Kristiansand har produksjonen av egne merker økt. Ifølge Føreland har de økt salget av CB-øl både i 2013 og til nå i år. Økningen er på mellom sju og åtte prosent.

For 2013 tilsvarer det rundt 500.000 liter CB øl. Øystein Føreland antar at mye av økningen skjer i Stavanger. De sender nemlig stadig mer øl til Vestlandet.

— Det er jo et interessant og stort marked. Vi har vært i Stavanger tidligere da vi var eid av Tou og solgte mye i Stavanger også da, sier Føreland til Fædrelandsvennen.

CB er i dag en del av konsernet Hansa Borg Bryggerier. Ifølge Føreland er konsernledelsen villige til å fortsette investeringene i Kristiansand.

— Vi har fire forskjellige investeringer som vi er i gang med. I tillegg planlegger vi en investering på ti millioner som vi ikke vil si noe mer om, sa Føreland til kommunalutvalget.

Overfor Fædrelandsvennen vil han heller ikke si noe om hvilken investering det dreier seg om.

CB produserte til sammen 10 millioner liter øl og 2 millioner liter brus i 2013.