Stortingsrepresentant Hans Fr. Grøvan (KrF) leverte mandag et skriftlig spørsmål til arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) der han etterlyser avklaringer i regelverket som har ført til at fem rørleggere ble nektet dagpenger da bedriften mistet oppdrag og gikk til permitteringer. NAV mener de heller bør sies opp.

— Må rydde i regelverket

— Jeg har fått henvendelse fra flere andre som har opplevd de samme frustrasjonene, og det virker som om det er grunnlag for en grundig opprydning i regelverket, sier Grøvan til Fædrelandsvennen.

— Mange opplever reglene som uoversiktlige, og de skaper liten forutsigbarhet, sier KrF-politikeren som spør hva arbeidsministeren vil gjøre for å bidra til nødvendige avklaringer i saken."Mener stastråden det er rimelig at de presiseringer av regelverket som er gjort i seinere tid skal føre til at bedrifter sier opp ansatte og slik taper verdifull kompetanse framfor å permittere når markedssituasjonen er krevende for en periode?" spør han.

Svarfrist på seks dager

Framfor å stille spørsmålet i spørretimen, valgte Grøvan å rette henvendelsen skriftlig, og i slike tilfeller har statsråden en svarfrist på seks virkedager.

— Jeg regner med å få et svar i begynnelsen av neste uke, sier Grøvan.