«Mørkemenn», «begge har syndet» og « like som to dråper vann». Slik sammenligner Gjermund Orrego Bjørndahl (Ap) Kristiansands varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) og mulla Krekar i diktet han har kalt «Fra Gud og Allah» .

face.jpg Foto: Skjermdump Facebook

Det selvskrevne diktet publiserte han på sin åpne Facebook-profil sent tirsdag kveld. Saken ble først omtalt av Agderposten.

Vil provosere

— Jeg drar det litt langt. Jeg sammenligner ham med en annen religiøs ekstremist, men av en litt annen dimensjon. Jeg gjør det for å provosere, og så er det et snev av humor, selvfølgelig, sier Bjørndahl til Fædrelandsvennen.

Jørgen Kristiansen har lest diktet, men ønsker ikke å kommentere det overfor Fædrelandsvennen.

— Jeg har ingen kommentar til dette. Han må få mene det han vil, sier Kristiansen.

- Usaklige uttalelser om Djupedal

Bjørndahl forteller at bakgrunnen for diktet er Jørgen Kristiansens uttallelser om Øystein Djupedal som kandidat til ny fylkesmann i Agder.

— Han trekker fram ting som Djupedal har sagt og ment som SV-statsrådd, som nei til bordbønn og at barn bør gå i barnehage. Det har ingenting med Djupedals eventuelle jobb som fylkesmann i Agder å gjøre. Jeg er ikke overrasket over at han kommer med slike uttalelser, men jeg synes de er usaklige. Det bekrefter at han står for et veldig konservativt livs- og samfunnssyn som jeg som sørlending ikke kjenner meg igjen i, sier Bjørndahl.

Kristiansands varaordfører, Jørgen Kristiansen (KrF). Foto: Kjartan Bjelland

Før helga skrev Jørgen Kristiansen på Facebook at at han ikke vil ha Øystein Djupedal som ny fylkesmann i et nytt felles fylkesmannsembede i Agder.— Djupedal er fylkesmann i Aust-Agder, og han har markedsført Arendal godt gjennom Arendalsuka. Jeg synes den nye fylkesmannen ikke skal ha bindinger til ett fylke når vi slår sammen embetet. Det mest ryddige er å finne en kandidat som ikke har den fortiden, og som kan representere hele Agder uten bindinger, utdypet Kristiansen overfor Fædrelandsvennen mandag kveld.

- Friere i formen enn leserinnlegg

Bjørndahl, som tidligere har utgitt en diktsamling, legger vekt på at meldingen han skrev på Facebook er poesi.

På Facebook lar kke varaordfører Jørgen Kristiansen noen være i tvil om hva han mener om Øystein Djupedal som ny fylkesmann.

— Det er et dikt, og da står man litt friere i formen enn i et leserinnlegg. Jeg ville ikke skrevet det i et leserinnlegg, men i dikt kan man dra sammenligninger litt lengre. Det er visse likhetstrekk, men ingen paralell. sier han og legger til:- Jeg mener jo at Kristiansen er en konserverende stemme og kraft på Sørlandet. Det setter jeg ikke pris på. Jeg håper at han tar innover seg at ansettelsen av en ny fylkesmann ikke handler om hva Djupedal har stått for som SV-statsråd, eller hans personlige meninger. Vi må finne en representant som kan bevare hele Agder og representere oss opp mot sentrale myndigheter, sier Bjørndahl.

Selv mener han at Djupedal er en utmerket kandidat.

— Han har gjort en god jobb som fylkesmann i Aust-Agder. Men det er hverken meg eller Kristiansen som skal ansette fylkesmann, og det er kanskje like greit. Uansett er det usaklig å komme med slike uttalelser i en sånn prosess.