BMW-en ble stående igen på stedet, men føreren forsvant. Foto: Jan Oddvar Eide
Den andre firmabilen ble truffet ved høyre forhjul, slik at bilen ble flyttet flere meter og hele fronten på bilen skadet. Foto: Jan Oddvar Eide

Politiet har iverksatt full etterforskning etter at en BMW med prøveskilt kolliderte med to parkerte biler på Lund i Kristiansand fredag kveld. Føreren stakk fra stedet.

Politiet måtte senere på kvelden rykke ut til Viking der bilvraket sto hensatt.

— To personer skal ha opptrådt truende og ville se nærmere på bilen, sier operasjonsleder Magne Storaker til Fædrelandsvennen, som har beordret bilen innelåst.

— Det kom et par personer hit som ønsket å se nærmere på bilen. Det ble temperamentsfullt, men de ble høflig, men bestemt bedt om å forlate området, opplyser Viking.

Samtidig melder Start til politiet at bilen kan ha vært borti deres garasjeanlegg ved Sør Arena.

Hørte sladding

Viking redningstjeneste har kontor på andre siden av veien for CG Glass & Fasade i Ægirs vei, der to firmabiler ble truffet av BMW-en med prøveskilt. Viking var på stedet etter 30 sekunder.

— Vi hørte lyden av skikkelig spinning og sladding fra en bil på utsiden. Så ble det helt stille. Jeg rakk å si at det manglet liksom noe. Så sa det bare pang. Det var et kraftig smell. Vi løp rett ned og fant stedet slik som dette, forteller en av de ansatte i Viking til Fædrelandsvennen.

aegirsvei.JPG Foto: Jan Oddvar Eide

Da han kom fram til bilene var det ingen personer å se. Men to firmabiler tilhørende CG-Glass sto igjen med store skader. Det samme gjorde BMW-en.— Stedet var forlatt, forteller den Viking-ansatte.

Ung mann mistenkt

Operasjonsentralen i Agder meldte om hendelsen klokka 21.25 fredag kveld. Kort tid etter at politiet kom til stedet, kom også en ung mann gående. Etter en prat med patruljen ble mannen pågrepet og kjørt til Kristiansand politistasjon.

— En ung mann som kom til åstedet er mistenkt for å ha kjørt BMW-en, opplyser politibetjent Ole Strandhagen på stedet.

— Mannen nekter for å ha kjørt bilen, legger han til.

Flyttet to biler

Etter sladdingen har BMW-en først truffet den ene firmabilen til CG Glass & Fasade på Lund, en Volkswagen Transporter. Bilen ble truffet i tilhengerfestet og skjøvet om lag 1,5 meter til den stoppet i husveggen til bedriften.

Den andre firmabilen ble truffet ved høyre forhjul, slik at bilen ble flyttet flere meter og hele fronten på bilen skadet. Foto: Jan Oddvar Eide

Deretter traff BMW-en den andre firmabilen til CG Glass & Fasade, en Hyundai H-1 varebil. Den ble truffet ved venstre forhjul, og flyttet mellom to og tre meter bortover så fronten ble smadret.

Uklart eierforhold

BMW-en fikk smadret fronten i sammenstøtene. Eierforholdet på bilen er foreløipg uavklart.

— Det foreligger en salgsmelding på bilen, men vi må undersøke eierforholdet nærmere, opplyser politibetjent Ole Strandhagen.

Senere på kvelden ble politiet kontaktet av en kvinne som hevder at hun er bilens eier.

— Nå er BMW-en innelåst og sikret. Så blir saken etterforsket. Vi må prøve å finne ut hvem som eier bilen, hvem som har kjørt den, og hvordan det er med forsikring på bilen, sier operasjonsleder Magne Storaker.

Ifølge Viking på stedet skal BMW-en ikke være forsikret.

Morten Rønningen i CG Glass & Fasade forteller imidlertid til Fædrelandsvennen at de har et håp om at det er forsikring knyttet til prøveskiltene på BMW-en.

— Men det er jo fryktelig irriterende at to av bilene våre blir tatt i samme smellen. Men så har vi et lite håp om at Transporteren som ble truffet i hengerfestet ikke har alt for store skader, men kan brukes på mandag. Men den andre bilen må nok på ferie en stund, bemerker han tørt og ser på den smadrete Hyundaien.