— Nei, vi må utrede dette videre. Det er en del faglig uenighet, sier en noe skuffet fagdirektør Per Engstrand.

Sørlandet sykehus har slagavdelinger både i Flekkefjord, Kristiansand og Arendal. Ingen av dem tilfredsstiller internasjonale, nye standarder. I arbeidet med ny strategiplan skulle en gruppe se på om kvaliteten kunne heves opp på internasjonalt nivå.

Representantene fra Kristiansand går inn for ett slagsenter i Kristiansand. Representantene fra Flekkefjord og Arendal gjør ikke. De mener kvaliteten da blir for dårlig for pasienter vest i Vest-Agder og i Aust-Agder.

Med ett slagssenter skulle pasientene akuttbehandles i Arendal og Flekkefjord, for så å sendes til Kristiansand.

— Vi må jobbe videre med denne saken, sier Engstrand.

- Skal dere utrede helt til dere får svaret dere vil ha?

— Det er ikke slik. Men det er en del faglig uenighet, og vi ønsker fortsatt å følge internasjonale standarder, sier han.

En rekke grupper leverte innspill til strategiplanen for 2015-2017 mandag. Det legges opp til fortsatt traume-tilbud ved alle sykehusene, ikke sentralisering.

Det foreslås at kompliserte fagområder skal samles på ett sykehus. Allerede er kreftkirurgi i Kristiansand og fedmeoperasjon i Arendal. Mer sånn, altså.

Sørlandet sykehus legger også opp til færre og kortere innleggelser i psykiatrien. Flere skal behandles poliklinisk og i eget hjem ute i kommunene. Kommunene er faglig enig, men kritisk til hvem som skal betale.