KVINESDAL: 26 åringen nektet i retten i dag fortsatt for at han forsettelig knivdrepte sin 29 år gamle samboer i Fjotland i Kvinesdal i februar i fjor. Klokken 10 i dag mandag begynte saken i Lister tingrett og det er satt av fem dager.

I retten sa han at samboeren først hadde trukket kniven og gått til angrep på ham. Slåsskampen hadde vart en stund, og de to hadde havnet på kjøkkenet der tiltalte mener kniven må ha havnet på gulvet. I basketaket på gulvet mener tiltalte at avdøde skal ha blitt påført knivstikk både i nakken, ryggen og brystet. Det var stikket i brystet som ble banesåret, i følge obduksjonen.

Det var 2. februar i fjor at kvinnen ifølge tiltalen ble drept i huset som paret disponerte i Fjotland.

Tiltalte beskrev forholdet til samboeren som over fire år med mye rus og krangel.

Flere knivstikk

Det er statsadvokat Anne Gro Aanensen Kleven som har tatt ut drapstiltalen. I tiltalen heter det at den nå 26 år gamle mannen 2. februar i fjor i bolighuset i Røynebu i Kvinesdal stakk Hege Bjørnsen Nesje flere ganger med kniv.

Aanensen Kleven tar forbehold om at hun kommer til å legge ned en påstand om 12 års forvaring for forsettelig drap, i tillegg til flere andre forhold.

I retten i dag stilte hun spørsmål ved om det kunne være sant, som tiltalte hevder, at kvinnen har stukket ham med kniv under slosskampen. Hun viste til at inngangsvinkelen på stikksårene ikke harmonerer med kvinnens høyde.

Allerede som 14-åring knivstakk tiltalte en mann i Kvinesdal. Offeret overlevde med et nødskrik. Fordi han den gang var under den kriminelle lavalder slapp han fengsel, men ble fulgt 24 timer i døgnet av tre miljøarbeidere i regi av barnevernet fram til han var 20 år.

Senere har han pådratt seg fire andre dommer, blant annet for vold og trusler mot kjæresten og sin far.

I tillegg til drap inneholder også tiltalen andre lovbrudd, som for eksempel fyllekjøring.