KRISTIANSAND: — Handlingene ble begått mot forsvarsløs person og hadde karakter av mishandling, skriver politiadvokat Bodil Folkestad Gyland i tiltalen mot den 42 år gamle mannen fra Kristiansand.

42-åringen er tidligere dømt til fengsel i to år for ran og vold mot en annen samboer.

Siden 20. april har han sittet varetektsfengslet for vold mot sin siste samboer.

15. september møter han i Kristiansand tingrett for å svare på den alvorlige tiltalen.

Kvinnen kom seg på sykehus 16. april og var nærmest slått helseløs. Skadene var omfattende. De skal i følge tiltalen ha vært påført kvinnen i løpet av tre dager før hun kom seg ut av huset i Kvadraturen og på sykehus.

I slutten av mars skal 42-åringen ha påført samboeren blåmerker i ansiktet og flere ribbensbrudd. Det skal ha skjedd med slag og spark.

Det siste året før den massive volden som ble avsluttet 16. april, skal kvinnen jevnlig ha blitt blodutredelser og hevelser i ansiktet og hodet og ellers på kroppen. Det skal ha skjed ved at samboeren skal ha slått og sparket henne gjentatte ganger.

42-åringen ble varetektsfengslet for volden på grunn av gjentakelsesfare og fordi kvinnen var så fysisk og psykisk nedkjørt at hun ikke ville være i stand til å holde seg unna ham.

I en fengslingskjennelse i Kristiansand tingrett 13. mai skrev tingrettsdommer Lillian Skranefjell at kvinnens liv ville være i stor fare om 42-åringen ble sluppet løs. Han skal ha hatt nærmest all makt over kvinnen, i følge tingretten.

svein.versland@fedrelandsvennen.no