Kun en person er foreløpig meldt skadet under dagens hendelser. Mye lt tyder på at det har gått fryktelig galt for terroristene, etter det som trolig er flere mislykkede eller rett og slett veldig små bombedetonasjoner.

Rett rundet klokken 12:30 kom de første rapportene inn. En liten ryggsekkbombe skal ha gått av på et tog nær Warren Street Station, her skal det også gått av en spikerbombe og det er rapportert om skuddveksling.

Mindre bomber skal også ha gått av ved Oval og Shepherd's Bush. Øyenvitner forteller også om mulige gjerningsmenn som flyktet fra stedet etter å ha lagt en ryggsekk fra seg. I tillegg skal en bombe ha gått av på en buss i Hackney.

Les også: Bilder fra London-dramaet

Les også: — Kopister bak terroren

Stasjonene Warren Street, Oval og Sherpherd's Bush ble evakuert. Flere andre ble stengt, og deler av T-banenettet er også stengt. Statsminister Tony Blair skal nå ha gått inn i krisemøte.

Han sier nå at londonerne burde prøve å gå tilbake med å leve normalt.

Leter etter mulig selvmordsbomber

Sky News melder nå at politiet i området rundt Warren Street Station har fått beskjed om å se etter en mulig selvmordsbomber. Mannen blir beskrevet som asiat, og har trolig ledninger synlig på kroppen. Bomben kan fortsatt være farlig.

Dette er trolig en mann som løp ut av Warren Street Station etter en mislykket bombedetonasjon.

Politisjef Sir Ian Blair sier at situasjonen er alvorlig, men ikke like dramatisk som hendelsene for to uker siden.

— Vi vet at vi har hatt fire eksplosjoner, eller forsøk på eksplosjoner. Vi vet at bombene var mindre denne gangen, og skapte mindre skade, sier Blair i følge VG Nett.

Det meldes også om at en person er arrestert i Downing Street. Mannen ble pågrepet bare 20 meter fra statsministerens egen bolig. Politiet rykker nå også ut mot et sykehus, men ingen vet hva som skjer der.

Eksplosjon i ryggsekk

Alt begynte i dag da meldingen kom om at det hadde oppstått panikk på en T-banevogn, da ryggsekken til en mann eksploderte nær Warren Street Station.

En passasjer ved Warren Street Station sa til Sky News at han snakket med en italiensk mann som var vitne til eksplosjonen.

— Han sa at han hadde sett en mann med ryggsekk som plutselig eksploderte. Det var en mindre eksplosjon, men nok til å rive opp ryggsekken. Alle løp ut av vognen. Folk evakuerte umiddelbart. Det var ingen panikk, sa Ivan McCracken.

Mannen med ryggsekken på toget, skal ha sett fortvilet ut og ha sagt at "noe har gått galt", melder Sky News.

Eksplosjon på buss

Senere ble det meldt om en bombeeksplosjon i en buss ved Hackney. Bussen er likevel intakt, og sjåføren skal ha gått opp i overetasjen og funnet en opprevet ryggsekk. Han meldte også om vond lukt.

Reuters meldte så om en spikerbombe skal ha gått av ved Warren Street-stasjonen. Det skal ha vært hørt skudd her, og politiet tror det kan være lyden av detonatorer som har gått av, uten at sprenladningen har fungert.

Politiet tror at alle eksplosjonene i dag ble utført samtidig.

I følge BBC er hele Northern Line, Victoria Line, Hammersmith og City-linjen innstilt.

Evakueringen skjedde mens tusenvis av mennesker deltok i en minnemarkering ved Tavistock Square etter terrorbombene 7. juli. Det er to uker siden terrorangrepet mot London, der flere undergrunnstog ble bombet.