KRISTIANSAND: — Dette er et noe tvilsomt tilfelle, sier Henning Jakhelln. Han er en av Norges fremste eksperter på arbeidsmiljøloven. Mediehøgskolen mener at denne loven åpner for diskriminering av skilte, samboere og homofilt praktiserende ved ansettelser.

— Det er særlig punkt fire og fem i §54D i arbeidsmiljøloven som blir gjeldende for Mediehøgskolen, sier Jakhelln. Her står det blant annet «dersom det inngår i formålet for vedkommmende arbeidsgivers virksomhet å fremme bestemte politiske, religiøse eller kulturelle syn og stillingen er av betydning for gjennomføringen av formålet».

Jakhelln understreker at man bør være meget konsekvent i en slik situasjon.

— Skolen bygger sitt formål på å fremme sine synspunkter av religiøs art når det gjelder virksomheten. Dersom det er slik at skolens religiøse oppfatning bygger på det grunnsyn at fraskilte, homofilt praktiserende eller samboere er i strid med Guds ord, slik dette er kommet til uttrykk i den hellige skrift, så vil det sannsynligvis være adgang til å forholde seg slik som skolen gjør når det gjelder tilsettinger i lærerstillinger, sier Jakhelln.