Oslo (NTB): Opptaket, som ble gjort mens Haga og Davidsen var på Fagforbundets storbykonferanse i Bergen i mars, skal sendes på NRK Brennpunkt i kveld.

– Dette er en spekulativ affære. Vi er oppgitt over at en seriøs aktør som NRK bruker slike metoder, sier Guri Størvold, medierådgiver i Senterpartiets stortingsgruppe til TV 2 Nettavisen.

– Haga holdt en tale på et arrangement. Etterpå hang mikrofonen fra NRK fortsatt på henne. I en pause snakket hun fortrolig med Davidsen mens mikrofonen sto på. Dette tok NRK opp og nå skal de sende det på TV, sier Størvold, som mener Brennpunkt med dette driver svært spekulativ journalistikk.

Senterpartiet ble varslet om opptaket for noen uker siden. Medierådgiveren var tirsdag i Brennpunkt-redaksjonen for å se programmet. Hun sier at partiet ikke har bestemt seg for hvordan de eventuelt skal forfølge saken, men vil ikke bruke krefter på dette nå.

Ifølge Størvold er ikke Haga sint etter at NRK gjorde henne oppmerksom på opptaket.

– Hadde det derimot kommet noen avsløringer i opptaket, kunne nok temperaturen vært litt høyere. Men det gjør det jo ikke, sier Størvold. (©NTB)