I løpet av februar ble det sendt ut 2,9 millioner krav om årsavgift. Avgiften gir over 6,8 milliarder kroner i inntekter for staten. Skal du unngå avgift for i år, må kjøretøyet leveres inn til vraking hos en godkjent oppsamlingsplass/bilopphuggeri innen tirsdag 15. mars.

Ikke mottatt krav

Har du ikke mottatt kravet om årsavgift i posten, er du likevel ansvarlig for at avgiften blir betalt til rett tid. For å få tak i betalingsopplysninger kan du kontakte tollvesenet der du bor, eller kontakte opplysningstelefonen 22 86 02 00. Du finner også mer informasjon på www.toll.no.

Purring og tilleggsavgift

Dersom årsavgiften ikke blir betalt innen 15. mars, sendes det ut purring og krav om tilleggsavgift. Er avgiften betalt etter forfall, sendes det ut et eget krav om tilleggsavgift. Avregistrerer du kjøretøyet ditt i tidsrommet 1. januar til 15. mars, og ikke har betalt årsavgiften ved forfall, må du også betale tilleggsavgift.

Innfordring

Sto du registrert som eier av kjøretøyet 1. januar 2005, er du ansvarlig for å betale kravet for i år. Ubetalt årsavgift vil bli innfordret. Dette gjelder også for kjøretøy som er avskiltet etter 1. januar, men som ikke er levert til vraking innen 15. mars. Innfordringskravet vil bli rettet mot registrert eier av kjøretøyet pr. 1. januar. Det er på dette tidspunktet avgiftsplikten oppstår. Har du solgt kjøretøyet ditt i perioden 1. januar til 15. mars, må du sørge for at årsavgiften blir betalt for kjøretøyet. Tidligere og ny eier er solidarisk ansvarlig for at kravet blir betalt.

Kontrollmerker

Betalt årsavgift er ett av kravene som må oppfylles for at du skal motta kontrollmerker (oblat) fra vegmyndighetene. Oblatene for i år sendes ut fra slutten av mai, og er røde.