Natt til onsdag ble det stjålet 28 airbager fra 17 biler som stod hos en bilforhandler i Bergen, skriver TV 2 Nettavisen. Saken settes nå i sammenheng med liknende episoder i Kristiansand, Hønefoss, Drammen, Ski, Sola og Jevnaker.

23. november ble det stjålet airbager fra 33 biler på Bay Auto i Kristiansand. Allerede da mistenkte politiet at øst-europeere stod bak.

— Det er en velkjent modus at kriminelle miljøer i Øst-Europa stjeler denne type ting og frakter det ut av landet for å selge tyvegodset, sa operasjonsleder Børge Steinsland til fvn.no dagen etter tyveriet.

Nå samarbeider politiet i Bergen med politiet i hele Sør-Norge for å få fakket gjerningspersonene.

— Dette er det ikke vanlige kriminelle som står bak. Når det er stjålet så mange airbager, er det nok med tanke på å omsette dem i utlandet. Det er tydeligvis et marked for slikt, kanskje på kollisjonsskadde biler hvor airbagen har løst seg ut, sier politioverbetjent Helge Laaastad ved Fana politistasjon til Nettavisen.

Det var kun airbagene som var stjålet fra de 17 bilene i Bergen, og disse var fjernet på en profesjonell måte. Politiet føler seg sikre på at brekkene er gjort av øst-europeere.

— Alt tyder på at det er østeuropeiske kriminelle som står bak. Airbager er en salgsvare for dem, og de som gjør dette, vet nøyaktig hvordan de skal gå frem. Det er ikke hvem som helst som klarer å fjerne så mange airbager uten å ødelegge dem, sier politioverbetjent Arne Erik Håkonsen, som er leder for etterforskningsseksjonen ved Nordre Buskerud politidistrikt.

Ingen er foreløpig pågrepet etter tyveriene.