I tillegg har mannen fått flere ribbensbrudd, kraftig kutt i hodet, kutt i beinet og mistet mye blod etter det grove overfallet i Ausvigheia tirsdag kveld. Hans 32 år gamle kamerat fra Songdalen, som ble slått med øks, fikk også mange kuttskader.

Lensmann Terje Pedersen i Søgne har fått inn flere tips etter at de etterlyste en mørk BMW med sotete vinduer tidligere i dag, men har foreløpig ikke funnet den. Bilen ble observert ved boligen til 40-åringen i Ausvigheia tre ganger i løpet av tirsdag kveld. Først i 16-17-tiden, deretter mellom klokken 18 og 18.30, og sist da de to mennene ble overfalt med øks og jernstang i 22-tiden.

— Vi er interessert i flere observasjoner av bilen, sier lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen, til Fædrelandsvennen.

Kjenner ikke motivet

Politiet kjenner foreløpig verken identiteten eller motivet til de fire gjerningsmennene, men skal ha fått godt signalement på flere av dem.

— Vi har foreløpig ingen teori om hva motivet kan være, sier leder av etterforskningen, politioverbetjent Jahn Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.

Begge ofrene ble fraktet til Sørlandet sykehus i Kristiansand tirsdag kveld. En 25 år gammel kvinne og hennes tre år gamle barn oppholdt seg også i leiligheten. De unngikk volden. Sykehuset opplyser at 40-åringen er alvorlig skadd, men at tilstanden for begge er stabil.

— Mennene som ble overfalt har foreløpig ikke vært tilgjengelige for politiet, sier Thorsen, som av hensyn til etterforskningen ikke vil ut med hvilke andre opplysninger politiet sitter inne med.

Slo med brekkjern

Naboer hørte skrik fra bolighuset i Ausvigheia i 22-tiden, og meldte straks fra til politiet. Da gikk fire menn løs på en bil utenfor huset. Før politiet var kommet fram til stedet, hadde mennene rukket å ta seg inn i huset og banket opp huseieren og en 32 år gammel kamerat fra Songdalen.

– De slo med brekkjern, øks, jernstang, kølle og balltre. Begge de to mennene er påført skader, men verst er det gått ut over den 40 år gamle huseieren, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt til NTB.

Politiet understreker at de ser meget alvorlig på saken, og at store ressurser er satt inn i letingen etter gjerningsmennene.

— Det dreier seg om en svært alvorlig voldssak, sier Børge Steinsland ved operasjonssentralen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.