KRISTIANSAND: — Ja, den er veldig gammel, men om det er rekord vet jeg ikke, sier saltvannsakvariumeier Arve Berthelsen. Mens de fleste strever med å holde liv i fiskene noen få år, svømmer fortsatt den navnløse klovnfisken rundt etter 25 år. Jaja, den er ikke 25 år før til jul. Kanskje bør det bli en lokal «pausefisk» alle kan komme og se på, hvis ikke NRK snart ser og ordner opp med å få «pausefiskene» tilbake på skjermen.

— I vill tilstand hadde den ikke blitt en tredjepart så gammel, men her har den ingen fiender og får maten rett i munnen, sier Berthelsen. Egentlig har han mest interesse for korallene, men fiskene er jo flott og fargerik pynt i det 2000 liter saltvannsakvariet. Berthelsen er den eneste i Kristiansand som driver med saltvann i akvariet, og selv om han har hatt fisken i 25 år har han ikke rukket å få navn på den. Klovnfisken har liksom hatt nok med å svømme rundt uten å mase om navn, og trives svært så godt i boligen nede i den giftige anemonen sin.

Kom med navneforslag

— Nei, mi har jo ikkje noe navn på den, men det kan kanskje Ræga hjelpe til med? ler Berthelsen. Klart vi kan. Eller rettere sagt dere. Hva skal den 25 år gamle akvariefisken hete? Du kan sende forslagene på mail eller post til oss, og så får vi høre med fisken og Berthelsen om hva de mener passer best. Det er nok av å velge mellom; Fiskå, Fiskulf, Finn, Fjottolf eller noe som ikke begynner på f i det hele tatt. Send inn, send inn. Beste navneforslag blir selvsagt premiert med ræger i stedet for fisk.

Roar Greipsland