26-åringen traff begge jentene på internetts chattesider. Han snakket senere med begge på telefon og hadde telefonsex før han avtalte å møte med dem.

Han traff den 12 år gamle jenta i Grimstad. Den 12 år og 11 måneder gamle jenta snek seg ut hjemme og møtte 26-åringen på et hotellrom om natten. På rommet skal 26-åringen ha gjennomført to samleier med 12-åringen.

Oslo-mannen hevdet i retten at han avsto fra sex med Grimstad-jenta da han forsto hvor ung hun var, men Sand tingrett tror ikke på hans forklaring.

Tingretten har lagt til grunn for dommen jentas forklaring om at hun før møtet opplyste hvor gammel hun var og at samleiene fant sted.

14 dager etter Grimstad-turen hadde 26-åringen sex med en jente som var 15 år og syv måneder. Dette erkjente han i retten. Han innrømmet også at han visste hvor gammel denne jenta var.

Sand tingrett fant ikke å kunne gjøre noe av dommen betinget fordi dette etter rettens mening ville bidra til å undergrave lovgivers skjerping av seksuell omgang med barn under 14 år.

Minstestraffen for sex med barn under 14 år er økt fra ett til to år.

I tillegg til fengsel ble 26-åringen dømt til å betale Grimstad-jenta 50 000 kroner i erstatning for tort og svie.