KRISTIANSAND: Kjelleren på 200 kvadratmeter er velegnet for utvidelse av restauranten, ifølge innehaveren.— Hvorfor skal vi ha en hel kjeller stående øde? spør Alf Flørnes.Nå har han søkt om rammetillatelse for å sette ut noen titalls stoler til i restauranten som per i dag har om lag 150 stoler i første og andre etasje av det gamle, ærverdige bankbygget. Utvendig blir det ingen endringer.«Bruken av kjeller vil ses i sammenheng med aktivitetene som i dag er i 1. etasje. Det vil si at det blir samme inngangsparti som til dagens restaurant samt at det vil være åpent mellom etasjene», heter det i søknaden.Det er ikke sikkert restauranten bestiller håndverkere så snart kommunen eventuelt gir grønt lys.- Visse tider på sommeren er det ikke plass til alle, men om vinteren er det mer enn nok stoler. Får vi godkjenning, har vi i hvert fall muligheten, forklarer Flørnes.Først må det selges noen hamburgere. I fjor ble det nemlig foretatt en renovering av fasaden som kostet bøtter av pommes frites - nærmere 900.000 kroner.- Det har kostet flesk, men blitt fint, mener McDonald's-sjefen, som reklamerer med magert kjøtt.Byantikvaren har ikke fått oversendt søknaden fra plan- og bygningsetaten ennå. Han vil ha det avgjørende ord i saken ettersom bygget hører til den verneverdige murbyen.- Vi må se på hva som planlegges av innvendig ombygging, men det er mye lettere å få ting til når man ikke angriper fasaden, opplyser byantikvar Ernst Aukland i Kristiansand.Restauranten hadde i fjor 22 millioner kroner i omsetning. Den ble åpnet i 1992, men Flørnes kjøpte praktbygget i Markens gate 11 først fire år senere.Kjelleren som søkes innredet brukes i dag delvis til lagring, men står for det meste tom.vegard.damsgaard@fvn.no