Oslo (NTB):Den nye kanalen vil komme på luften allerede i løpet av 2005. Avtalen er et ledd i et strategisk og langsiktig samarbeid på sportsområdet mellom de to medieselskapene.

MTG og NRK la inn et fellesbud på norsk toppfotball, men ble slått i budrunden av TV 2 og Telenor.

– Kanalen vil gi et 100 prosent sportstilbud med en unik blanding av sommer— og vinteridretter som gjør at SportN blir en helårskanal. Samarbeidspartnerne vil også tilby en god blanding av lokale, nasjonale og internasjonale rettigheter og arrangementer, het det i en pressemelding fra partene torsdag.

Den nye SportN vil erstatte Viasat Sport 1, og vil være tilgjengelig i kabel, IP, på Viasats satellittplattform og i det fremtidige bakkenettet.

– Dette er en helt ny og spennende form for samarbeid av stor betydning for Viasat i årene som kommer. Vi skal være med på å tilby en helstøpt norsk sportskanal der vi blant annet kommer til å få 24 timers sendinger fra vinter-OL i Torino i februar 2006. Dette blir en sportskanal med det beste av det beste både om sommeren og vinteren, sier MTG-sjef Hein Espen Hattestad.

– Dette er både en spennende og viktig avtale for NRK. Den vil gi oss en større bredde med viktig sport på NRKs allmennkanaler, blant annet vil vi sikre tippekampen på NRK1 gjennom MTGs internasjonale fotballportefølje. Vi håper også å utvikle samarbeidet med MTG på en slik måte at vi i framtiden sammen får muligheten til å erverve nye rettigheter som vi ikke har i dag og som NRK vanskelig kan skaffe seg på egen hånd. Det vil både sikre og videreutvikle sportstilbudet på våre allmennkanaler og gi spennende og godt innhold på SportN, sier kringkastingssjef John G. Bernander. (©NTB)