KRISTIANSAND: Han har lest Alf Kjetil Iglands artikkel om Fædrelandsvennens dekning av Haydom. Holmer-Hoven mener det er urimelig å beskylde en lokalavis for å ha for sterkt fokus på mennesker fra eget distrikt når de lager reportasjer fra utlandet.

— Fokuset vårt når vi lager reportasjer fra den store verden vil gjerne være å beskrivehva kjente og ukjente sørlendinger utretter i utlandet, enten det er i Singapore, USA eller Afrika, sier Holmer-Hoven.

Det var med dette utgangspunktet at journalist Kjetil Anthonsen første gang reiste til Afrika hvor han traff ekteparet Evjen Olsen som er fra Mandal.

— Når han så oppfordrer til innsamlingsaksjon bruker han journalistiske, fortellende, virkemidler, hvor han spiller på at ekteparet Olsen er kjent i brede kretser i vår landsdel. Og han gir livfulle beskrivelser av livet på hospitalet for å oppildne folk til å gi, sier Holmer-Hoven.

— Det er ikke noe mer diskriminerende i en slik dekning enn når norske medier interesserer seg mest for en norsk-pakistansk kvinne når de skal dekke jordskjelvet i Pakistan, eller norske hjelpearbeidere under tsunamikatastrofen,sier sjefredaktøren.

Han minner også om at det ikke er uvanlig å bruke journalistikken for å sette i gang hjelpeaksjoner, som foran og under de store tv-aksjonene, og at man da bruker ulike journalistiske sjangrer, som reportasjer med sterk grad av empati.

— Og da kan Igland og andre forskere gjerne analysere dette i hjel for min skyld, sier Holmer-Hoven.