Samme dag Skattedirektoratet sine skattelister fjernes fra internett, legger IKAVA ut en skatteliste fra Åseral i sin serie ”Smakebiter fra arkivene”. Listen er fra 1914 og ligger i skannet form sammen med en liten artikkel om skattelister og skatteligning.

Debatten rundt publisering av skattelister på internett har inspirert til denne smakebiten fra kommunearkivene. Dokumentet er litt nyttig og opplysende og samtidig morsomt og aktuellt slik eldre arkiver kan være dersom de blir satt inn i rett sammenheng.

IKAVAs serie med smakebiter har på kort tid blitt meget populær blant historieinteresserte og arkivinteresserte rundt om i Vest-Agder. Serien har så langt blant annet tatt for seg folkeavstemming rundt alkoholsalg i Farsund og dokumenter omkring barnevernsbarn og reisende i Kristiansand. Dokumentene som blir valgt ut kan belyse dagsaktuelle saker, historiske fenomener eller ganske enkelt være fine å se på. Hvert dokument blir ledsaget av en artikkel som forklarer litt om bakgrunn og innhold.

— Publiseringsserien er et ledd i arbeidet med en trinnvis oppstart av IKAVA arkivdepot for kommunene i Vest-Agder, sier arkivsjef Kjetil Reithaug. Vi håper denne publiseringsserien kan bidra til økt kunnskap om de mangfoldige ag spennende kildene som ligger i kommunearkivene. I depotfunksjonen ligger blant annet formidling av arkiver. Dette innebærer blant annet å holde oversikt materialet som finnes og å gjøre det tilgjengelig for ulike brukere, være seg saksbehandlere i kommunen, skolebarn, forskere, slektsforskere og andre.