SONGDALEN: Møtet med fjellveggen var så kraftig at både bilføreren og en 24 år gammel kvinnelig passasjer ble fraktet til Sørlandet sykehus i Kristiansand i ambulanse. Skadene skal imidlertid ikke være alvorlige, ifølge operasjonssentralen ved Agder politidistrikt.

Ved sykehusets akuttmottak får Fædrelandsvennen fredag ettermiddag opplyst at den kvinnelige passasjeren er under behandling. Tilstanden hennes beskrives som stabil. Mannens tilstand er også stabil, og han ligger nå til observasjon ved sykehuset.

— Vi har tatt utvidet blodprøve av mannen. Patruljen fant to små hasjklumper, om lag ett gram, på ham. Vi tror han var beruset under ulykken, sier operasjonsleder David Stamnes til fvn.no.

Hasjklumpene var imidlertid ikke det eneste ulovlige politiet fant ved mannen. 31-åringen, som beskrives som en kjenning av politiet, har heller aldri hatt førerkort.

Ulykken skjedde etter at mannen møtte en politipatrulje på Nodeland. Føreren stakk av i retning Greipstad da politiet satte på blålysene. Ifølge Stamnes valgte politiet å ikke ta opp forfølgelsen umiddelbart, men etter å ha forhørt seg med en traktorfører fikk patruljen anvist veien 31-åringen tok.

Om lag halvannen mil oppover Tronstadveien, ved Breland, fant politiet Mercedesen i fjellveggen. Ulykken skjedde da sjåføren ikke klarte svingen. Bremsespor på stedet tyder på at bilen har holdt høy hastighet. Det var omkring to grader i området og sludd i luften da ulykken skjedde.