En fløy på Fiskå ungdomsskole i Vågsbygd ble totalt ødelagt ved en brann søndag morgen.

Brannen brøt ut cirka klokka 06.30. Brannvesenet i Kristiansand rykket ut med alt disponibelt mannskap.

Brannen startet på utsiden av den ødelagte fløyen som inneholder kontorer og arbeidsrom for lærerne. Lærerfløyen er totalt utbrent, og verdifull dokumentasjon er ødelagt.

En halvtime etter at brannen startet pågrep politiet de tre ungdommene som var i området. Alle ble brakt til Kristiansand politistasjon for avhør. Den ene, en 13 år gammel gutt, ble løslatt av politiet og hentet av sin mor søndag formiddag. De to andre, en gutt på 15 år og en jente på 16 ble løslatt etter avhør søndag kveld, men siktelsen opprettholdes.

— De to har status som siktet for å ha påtent brannen, opplyser politijurist Jarle Rudi ved Agder politidistrikt. Alle tre ble pågrepet fordi de kort tid før brannen oppstod var tilsnakket av politiet og vektere blant annet for steinkasting i området.

Natt til søndag var det to branner i søppeldunker i Vågsbygd. Den ene brannen ble slukket av politiet, og den andre av brannvesenet.

Ifølge inspektør Einar Øslebye ved Fiskå skole er skadene meget omfattende i hele fløyen som er brannherjet, og i kjelleren av bygningen er det store vannskader. Skolen, med 310 elever, kommer til å være stengt mandag på grunn av de store røyk- og sotskadene i bygningen.