Har du bilder av hærverket? Tips fvn.no på mms/sms til 03811, eller mail til 03811@fvn.no.

GRIMSTAD: — Dette er helt uakseptabelt. Jeg ble veldig skuffet. Det er jo hærverk, og jeg hadde kanskje ventet noe annet fra en skole som Drottningborg og de verdiene de står for, sier rektor Bernt Skutlaberg ved Dahlske videregående skole til Fædrelandsvennen.

I natt har en gruppe blåruss fra den kristne internatskolen Drottningborg videregående skole vært på ferde utenfor Dahlske.

— De hadde grist til veldig ved inngangspartiet, skrevet med blåbærsyltetøy på veggene, hengt opp plakater, skrevet på det steinsatte inngangspartiet og foretatt en symbolsk stengning av inngangen med en tråd det var vevet inn russekort i, sier Skutlaberg.

- Stor sjau å rydde opp

Rektoren har nå anmeldt skadeverket til politiet.

— Det var en stor sjau å rydde opp i, sier rektoren.

Men det var ikke bare Dahlske som ryddet opp.

— I dag har vi ryddet, vasket og plukket opp alt som var lagt ut. 20-30 stykker var der og holdt på i to timer, sier Per Sigmund Aagenæs, russepresident ved Drottningborg.

Han innser at spøken ikke var morsom.

— Det var ment som russetull, men det gikk for langt, sier han.

- Har alltid vært litt gnisninger

Aagenæs forteller at det er tradisjon at blårussen ved hans skole og rødrussen ved Dahlske gjør pek mot hverandre i russetiden.

— Det har alltid vært litt gnisninger. Det er lliksom tradisjon at det skal være det, sier han.

- Hva blir konsekvensen av politianmeldelsen?

— Vi har ikke kommet så langt ennå. Men jeg håper at siden vi har prøvd å rydde, kan det gå greit for begge parter, svarer han.

Håper å unngå "motaksjon"

Rektoren ved Dahlske har i dag brukt store deler av dagen på å formane russen til ikke å gjøre "motaksjon" mot Drottningborg.

— Også russestyret på Dahlske har oppfordret Dahlske-russen til å la være å gjøre igjen. Dette er ikke noe russestyret vil stille seg bak, og det har vært stor respons på det i dag, så jeg tror ikke det blir noen motaksjon, sier Erlend Lehland, russepresident ved Dahlske.

Også han bekrefter at det er gnisninger mellom russen på de to skolene i russetida.

— Det er mye godt vennskap på tvers av skolene, men noen ganger blir det for mye tull og tøys, sier han.

Også i fjor ble Dahlske videregående skole utsatt for noe som trolig kobles til russefeiringen. Da ble fem døde kaniner hengt opp ved skolen.

— Vi hadde jo en tilsvarende sak i fjor, som kanskje var enda mer alvorlig, og vi har hatt tilsvarende saker før. Vi forsøker å få russen til å unngå å gjengjelde, sier Bernt Skutlaberg.

På nasjonaldagen i fjor var det også en alvorlig hendelse i Grimstad der russen kastet en 13 år gammel jente på sjøen. Jenta hadde vært alvorlig syk, fikk pusteproblemer og ble kraftig nedkjølt. Ifølge Skutlaberg var ikke russ ved Dahlske eller Drottningborg involvert i denne episoden.